Vuurdesign is klaar voor het stookseizoen

DORDRECHT – Het stookseizoen is weer begonnen. Frans en Daan de Rooij van het Dordtse familiebedrijf Vuurdesign zijn er helemaal klaar voor. Vader en zoon zijn in de wijde regio actief in het ontwerpen, bouwen en installeren van de meest uiteenlopende types haarden en kachels. “Mensen krijgen bij ons precies wat ze willen”, stelt Frans de Rooij. “Wij voeren alles zelf uit. Van het eventuele sloopwerk tot en met de afwerking. Klanten zien steeds hetzelfde gezicht en we gaan heel ver in onze service.”

 

 

 

 

Vuurdesign is al zo’n twaalf jaar actief als specialist in sfeerverwarming. Vorig jaar werd een prachtige nieuwe showroom geopend aan de Balistraat. Daar wordt met enkele tientallen opstellingen getoond wat de uiteenlopende mogelijkheden zijn. Van openhaarden en gashaarden tot gas- en houtkachels; het is allemaal in werking te zien. Maar daarnaast is er ook de mogelijkheid om iets helemaal naar eigen smaak te laten maken. “Wij specialiseren ons bijvoorbeeld steeds meer in open gasvuren”, vertelt Frans de Rooij. “We vinden precies uit wat de klant wil, maken een ontwerp en bouwen en installeren dat vervolgens ook zelf. Juist omdat het contact heel direct is, kunnen we de klant helemaal op maat bedienen.” Naast deze meer exclusieve haarden heeft Vuurdesign ook veel kleinere en voordeligere kachels en haarden in huis. “En we verkopen ook onderdelen en verzorgen reparaties.”

 

Up-to-date
Vuurdesign is één van de ruimst gesorteerde bedrijven in de regio op zijn vakgebied, zeker nu er ook weer enkele nieuwe dealerschappen zijn afgesloten met bijvoorbeeld Dru en Bellfires. “Alles is super up-to-date”, zegt De Rooij. “Veel vraag is er op dit moment bijvoorbeeld naar de vrijstaande houtgestookte kachels en houtgestookte kachels die op de cv kunnen worden aangesloten. Het is overigens een misverstand dat in nieuwe woningen geen open haard ingebouwd mag worden. Er is een tijdje een ontmoedigingsbeleid gevoerd, maar in principe kan je in bijna iedere woning een open haard bouwen.”

 

Wie inspiratie wil opdoen, is welkom in de showroom van Vuurdesign aan de Balistraat 15, van dinsdag tot en met vrijdag van 13.30 tot 17.00 uur (donderdag tot 21.00 uur) en op zaterdag van 10.00 tot 16.30 uur. Voor meer informatie: tel. 6139263 en vuurdesign.nl.