FC Dordrecht wint overtuigend van Helmond Sport

FC Dordrecht heeft de lastige uitwedstrijd bij Helmond Sport met liefst 0-3 gewonnen. De ploeg van trainer Harry van den Ham kwam verrassend genoeg nauwelijks in de problemen in Brabant. Door de winst staan de Schapenkoppen gedeeld vierde met Sparta.

In de eerste helft kwam de meeste dreiging in de beginfase van het nog ongeslagen Helmond Sport, maar de Dordtenaren bleven op de been. In de twintigste minuut sloegen de bezoekers zelf toe. De eerste de beste mogelijkheid werd door Moussa Kalisse vakkundig binnengewerkt: 0-1.De thuisploeg ging op zoek naar de gelijkmaker, maar keeper Wouter Hahn wist een inzet van Emrullah Guvenc te keren. Aan de andere kant was Kalisse dichtbij zijn tweede doelpunt, maar doelman Wouter van de Steen lag in de weg. Een blunder van Hahn – hij ging onder een voorzet door – bleef zonder gevolgen omdat Zarko Grabovac voor open doel over schoot.De laatste kans voor rust was voor Dordtenaar Garry Mendes Rodriques, maar ook hij wist Van de Steen niet te verschalken.Pal na rust verdubbelde FC Dordrecht de score wel. Jeffrey Rijsdijk had alle vrijheid op rechts en bediende Lars Veldwijk op maat: 0-2. Na dat doelpunt kreeg Helmond Sport wel halve mogelijkheden, maar de formatie van Van der Ham bleef op de been.Een kwartier voor tijd besliste FC Dordrecht het duel definitief. Jeffrey Fortes vond Kalisse, die voor 0-3 zorgde.

Scoreverloop: 20. Moussa Kalisse 0-1; 48. Lars Veldwijk 0-2; 74. Moussa Kalisse 0-3.

Bron: Rtv Rijnmond