Geen veranderingen bij de trombosedienst Dordrecht & Gorinchem

DORDRECHT – De komst van een nieuw anti-stollingsmedicijn in Nederland heeft op termijn wellicht gevolgen voor de cliënten van de Trombosedienst Dordrecht/Gorinchem. Welke gevolgen, is nog niet duidelijk. Op dit moment verandert aan de dienstverlening niets. Er is dus geen reden tot zorg. De dienst zal haar cliënten steeds zo goed mogelijk informeren over nieuwe ontwikkelingen.

 

 

 

De Trombosedienst reageert hiermee op mediaberichten over een mogelijke massale overstap van patiënten op het middel Dabigatran. Dit medicijn, dat nu nog niet op de Nederlandse markt is toegelaten, zou het meten van de bloedwaarden overbodig maken. Wanneer het middel beschikbaar zal zijn, is onbekend.

 

Vergoeden
Onzeker is op dit moment ook of verzekeraars het medicijn zullen vergoeden. Evenmin staat vast of de cardiologen, die het middel zouden moeten voorschrijven, dit op grote schaal gaan doen en zo ja, aan wie. Tenslotte is Dabigatran niet voor álle trombosepatiënten een goede oplossing.

 

Onzeker
Dit zijn, al met al, nog zóveel onzekere factoren, dat de Trombosedienst Dordrecht/Gorinchem haar cliënten op dit moment helaas geen duidelijkheid kan bieden voor de toekomst op de langere termijn. Zolang niet méér bekend is, blijft de Trombosedienst dezelfde service bieden die de cliënten gewend zijn. Dat geldt voor zowel de mensen die geprikt worden bij de prikpost, als voor degenen die thuis zelf hun bloedwaarden meten.

 

Zelftesten
Over het zelftesten is in de media geschreven dat verzekeraars het op termijn zouden willen ontmoedigen, omdat het duurder is dan een bezoek aan de prikpost. De Trombosedienst maakt zich er bij de verzekeraars hard voor dat ook over langere tijd de patiënten die dat willen, nog zelf kunnen meten. Mensen die nu zelfmeten, blijven dit voorlopig gewoon doen.

 

Heeft u op dit moment toch nog vragen, bel dan gerust naar (078) 654 50 50.