(Update) Levenslang geëist tegen Anthony K.

 

Anthony K. gaat als het aan justitie ligt levenslang de cel in voor de gewelddadige verkrachting en de dood van het 10-jarige meisje Jennefer van Oostende in oktober. De officier van justitie vroeg maandag bij de rechtbank in Rotterdam vrijspraak voor moord.

 

 

 

 

K. heeft Jennefer in Rotterdam gedood door haar in zijn woning te wurgen, aldus de aanklagers. Ook zou hij haar hebben verkracht. Het lichaam van het meisje werd op 10 oktober gevonden in de woning van K. Het stoffelijk overschot was verpakt in vuilniszakken en was verstopt in de slaapbank, waarop K. tijdens zijn arrestatie lag te slapen.K., de ex-vriend van de zus van Jennefer, antwoordde maandag schoorvoetend ‘ja’ op een vraag van de rechtbank hierover. Hij ontkent het meisje seksueel te hebben misbruikt. Aan de dood van Jennefer ging een ruzie over een bioscoopbezoek vooraf, zo bevestigde K.

 

Volgens het zoontje van K. zou de verdachte het meisje naar de kelder hebben meegenomen en hebben geschopt en met een plank hebben geslagen. K. gaf tijdens de behandeling van de zaak nauwelijks antwoorden. ‘Ik vind het heel moeilijk om daarover te praten’, zei hij regelmatig.Het lichaam van Jennefer werd op 10 oktober vorig jaar gevonden in de woning van de verdachte in de Boergoensestraat in de Rotterdamse wijk Charlois. Een arts concludeerde dat het meisje is misbruikt. Er zouden sporen zijn gevonden die in de richting van K. wijzen. ‘Ik zou hier toch niet over liegen’, zei K.

 

In zijn cel vond de politie een brief aan zijn grootouders. Daarin bekent K. dat hij het meisje heeft gewurgd, maar ontkent hij het misbruik. ‘Het ging vrij snel. Ik heb haar mee naar beneden gesleurd. Daar gebeurde het. Mijn handen tegen haar keel en ze ging stikken. Het duurde maar een paar seconden. Het gebeurde heel snel.’

 

BRON:ANP