(Update) Mogelijk asbest in appartement Banckertplein

 

Aan het Banckertplein in Hendrik-Ido-Ambacht is maandagavond een gezin per direct uit huis gehaald. Er bestaat het vermoeden dat in hun appartement asbest aanwezig is

 

 

 

 

In het huis is een kleine hoeveelheid stof gevonden. Nu is nog onduidelijk wat dat precies is, maar het kan asbest zijn. De woning was afgeplakt in verband met de asbestsanering, maar volgens Carlo Oostindie, directeur van woningcorporatie Rhiant, is er toch wat stof in de woning gekomen. Morgen worden er metingen verricht en moet duidelijk worden om welke stof het gaat. De directeur van de woningbouwcorporatie Rhiant heeft verklaard dat de veiligheid van de bewoners voorop staat. Daarom is dit gezin uit huis gehaald en moeten ze de nacht doorbrengen in een hotel.

 

 

Brief
Dinsdagochtend krijgen de overige bewoners van de flat een brief met meer informatie over de acute verhuizing van een van de gezinnen. Eerder was al bekend dat bewoners van het Banckertplein ongerust zijn over de verwijdering van asbestplaten aan hun voorgevels.

 

 

Eerdere metingen
Al bij de start van de sanering spraken enkele bewoners hun twijfels uit over de aanpak en vrijdag moesten er metingen worden verricht omdat er fouten gemaakt waren. Dat gebeurde in twee woningen. Uit de metingen bleek toen dat er geen asbest in de woningen aanwezig was.

 

 

Bron:Dordt Centraal