HIER Klimaat straatfeest Campagne

 

SLIEDRECHT – HIER is een initiatief van 30 maatschappelijke organisaties. Een onderdeel van de HIER Klimaat campagne is het HIER Klimaatstraatfeest. Dit is een wedstrijd om bewust(er) met energie om te gaan en waarvoor straten zich kunnen aanmelden.

 

 

 

 

Deelnemers aan de competitie kunnen punten verzamelen door energiebesparende maatregelen te nemen en bewustwordingstestjes te doen op internet. Vooral als bewoners in een straat gezamenlijke acties ondernemen, bijvoorbeeld woningisolatie (tochtstrips) aanbrengen of een autoloze dag organiseren, levert dat veel punten op. Door zoveel mogelijk punten te verzamelen maken de deelnemers kans op een van de honderden straatfeesten of zelfs het superstraatfeest met een optreden van een bekende artiest.

Wethouder De Waard: “De gemeente wil duurzaamheid bevorderen door onder meer initiatieven daartoe te stimuleren en faciliteren. Wij hopen op deze manier inwoners enthousiast te maken zuiniger met energie om te gaan en bij te dragen aan het verminderen van de uitstoot van CO2 “.Wanneer er uit elke wijk minimaal één straat meedoet, ondersteunt de gemeente deze campagne met een financiële bijdrage. Sliedrecht krijgt dan het predicaat Gouden Ster gemeente en de deelnemende straten verdienen dan direct 1000 extra punten.

In heel Nederland hebben vorig jaar ruim 5000 straten meegedaan; in Sliedrecht waren dat er dertien. De Molendijk was één van deze dertien en was zelfs een van de prijswinnaars!Wilt u mee doen, kijk dan op www.klimaatstraatfeest.nl Via deze site kunt u zich aanmelden en vindt u meer informatie over de competitie.