Vissers treffen fiets Sehriban aan in de Rotterdamse Schie

Dankzij zeer alerte vissers heeft de politie zaterdag rond vijf uur de oranje fiets aangetroffen van Sehriban Akpinar. Het 17-jarige meisje uit Rotterdam Charlois kwam donderdag 9 augustus om het leven na een geweldsdelict op de Horvathweg.

 

 

 

 

Een aantal vissers zat onder de Mathenesserbrug langs het water de Schie toen zij op de bodem een oranje fiets zagen. De fiets lag niet ver vanaf de kant aan de SpangensekadeDe mannen wisten dat de politie op zoek was naar een oranje Rabobankfiets in het onderzoek naar het misdrijf aan de Horvathweg en spraken politiemensen aan die op dat moment net voorbij kwamen.

 

Na onderzoek van de Forensische Opsporing bleek het inderdaad te gaan om de fiets van de 17-jarige Sehriban Akpinar. De fiets is meegenomen naar het politiebureau voor nader onderzoek.De familie van Sehriban is door familierechercheurs op de hoogte gebracht.In het onderzoek naar het misdrijf aan de Horvathweg heeft de politie zondagavond 12 augustus een 15-jarige jongen uit Rotterdam gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij het geweldsdelict op de Horvathweg. Hij zit nog vast. Het onderzoek wordt voortgezet, waarbij niet wordt uitgesloten dat er nog meer aanhoudingen gaan volgen.

 

Om volledige duidelijkheid over dit misdrijf te krijgen, zijn naast het rechercheonderzoek ook de hulp en informatie van burgers belangrijk. Dat blijkt ook weer tijdens het aantreffen van de fiets. Hierbij heeft het team graag antwoord op de volgende vragen:Wie heeft Sehriban Akpinar donderdag 9 augustus omstreeks 17.00 uur haar woning in Rotterdam Charlois zien verlaten op haar oranje fiets of anderszins en weet welke richting zij op is gegaan?,Wie heeft haar donderdag 9 augustus na 17.00 uur gezien?,Als het slachtoffer gezien is, was zij alleen of in gezelschap van 1 of meerdere personen?

Sehriban fietste op een oranje damesfiets met aan de voorkant een wit bagagerek en een blauw spatbord van de “Rabobank” Ze was gekleed in een zwarte trainingsbroek en blauw shirt met korte mouw, waarover zij een rood kort jasje droeg of om haar middel had geknoopt. Ze is van Turkse afkomst, had half lang donker haar en droeg een witte pet. Sehriban werd donderdag kort na 19.00 uur levenloos in de bosschages aan de Horvathweg aangetroffen. Ze was door messteken om het leven gekomen.Alle informatie die duidelijkheid kan geven over dit misdrijf blijft belangrijk. Tips kunnen doorgegeven worden via telefoonnummer 0900-8844 of als u anoniem wilt blijven via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Spreekt u liever met de CIE dan kunt u contact opnemen met telefoonnummer: 06-43256013.Voor alle informatie die tot nu toe is doorgeven aan het rechercheteam wil de politie graag iedereen bedanken.