Opbrengst ‘Rotary Rally’ voor de Stichting Oras AZS

DORDRECHT – De ‘Rotary Rally’ van wordt deze zomer voor de tiende keer verreden, op zaterdag 15 september. Deze recreatieve puzzelrit staat open voor iedereen. De opbrengst van de rally is bestemd voor de Stichting ORAS (Oncological Research Albert Schweitzer hospital).

 

 

 

 

Deze stichting is verbonden aan het Albert Schweitzer ziekenhuis en bevordert lokaal en regionaal wetenschappelijk onderzoek naar kanker. Dit type onderzoek gebeurt meestal in grotere academische centra, maar ORAS stimuleert juist de kleinschaliger onderzoeken die direct de kwaliteit van zorg in de regio ten goede komen.Gewaardeerd – ORAS is dan heel ook heel blij dat de opbrengst naar de stichting gaat. “Dit is het bewijs dat wij geworteld zijn in de samenleving en dat ons belangrijke werk wordt gewaardeerd en gesteund”, zegt hematoloog Mark-David Levin. De stichting is opgericht door patiënten, familie en vrienden van patiënten, artsen en personeel van het Albert Schweitzer ziekenhuis.

Oplettendheid – Bij de jaarlijkse rally gaat het om oplettendheid, niet om paardenkrachten of snelheid. Oldtimers zijn ook welkom, in de speciale vintage-klasse. De tocht gaat vanuit Zwijndrecht naar de oostelijke Alblasserwaard (de gemeenten Liesveld, Graafstroom en Giessenlanden). Het vertrek en de aankomst zijn in Zwijndrecht. De lengte van de rit is ongeveer 50 kilometer. Het inschrijfgeld is 50 euro per équipe.Rallybuffet – De Rotary Rally start vanaf 11.30 uur bij Autobedrijven Martin de Haan, Dirck Uytenboogaertstraat 6 in Zwijndrecht. Dit bedrijf is ook de hoofdsponsor. De finish is bij Festino (voormalig Theater De Uitstek) bij winkelcentrum Walburg in Zwijndrecht tussen 17.00 en 18.00 uur. Hier worden net als vorig jaar de klassieke auto’s opgesteld voor bezichtiging. Na afloop van de prijsuitreiking kan iedereen genieten van een ‘rallybuffet’, dat 35 euro per persoon kost.

 

 

Foto – Rotaryclub Zwijndrecht Waal en Devel