(Update) Afzien voor Duchenne Heroes

DORDRECHT – Ongeveer 350 mountainbikers fietsen van 9 tot en met 15 september gemiddeld honderd loodzware kilometers per dag, van Luxemburg naar Nijmegen. Hun motivatie: zoveel mogelijk geld ophalen voor de strijd tegen de ziekte Duchenne Spierdystrofie. Eén van de deelnemers aan Duchenne Heroes is Dordtenaar Ronald van Dijk van het team The Bike Heroes. Tot de start van de tocht is hij hard aan het trainen en probeert hij nog een heleboel sponsors aan zich te binden.

 

 

 

 

Dankzij de miljoenen euro’s die met eerdere edities werden binnengehaald is er nu zicht op een medicijn tegen de ziekte, waarbij kinderen op jonge leeftijd in een rolstoel terecht komen en vaak niet ouder worden dan 30 jaar. Maar er moet nog veel gebeuren voor er een goed werkend geneesmiddel beschikbaar is voor álle kinderen. Van Dijk: “Ik heb twee gezonde dochters, waarvan de jongste afgelopen jaar geboren is met klompvoetjes. Dat is een afwijking aan de voetjes die goed te behandelen is. Het is niet vanzelfsprekend dat kinderen gezond ter wereld komen. Kinderen met een ziekte of afwijking, dat gaat je aan het hart. Met mijn dochter gaat het na de behandeling alleen maar beter. Kinderen met Duchenne hebben geen zicht op verbetering. Ik heb er dan ook geen moment aan getwijfeld om deel te nemen aan deze actie.”

 

Steun
Wie de strijd wil steunen kan een kijkje nemen op www.duchenneheroes.nl. Wie het team van Ronald van Dijk wil sponsoren kan deze link volgen: www.duchenneheroes.nl/thebikeheroes. Voor vragen aan het team: thebikeheroes@hotmail.com.

 

Bron:Dordt Centraal