(Update)Camping ziet gasten vertrekken door overlast hangjeugd

DORDRECHT – Aan de ene kant is het zomerweer natuurlijk zeer welkom voor Alie en Piet van der Maas, eigenaren van Camping Het Loze Vissertje. Maar zodra de zon de kans krijgt, steekt ook weer de overlast van hangjeugd op de naastgelegen parkeerplaats de kop op. “De overlast is nu ook verantwoordelijk voor het eerder vertrekken van enkele van onze gasten”, zeggen de uitbaters. “Ze konden gewoon niet slapen van de herrie.”

 

 

 

Het echtpaar Van der Maas is sinds zes jaar eigenaar van de camping aan de Loswalweg. Al die tijd bestaat er al overlast. “Harde muziek, met gierende banden rijden, vuiloverlast, vrijen in auto’s”, sommen zij op. “Regelmatig hebben we contact met de politie. Die surveilleert dan een tijdje extra. En er zijn drempels aangelegd tegen het harde rijden.” Maar de overlast blijft. Met name de harde muziek uit de auto’s zorgt voor veel hinder. “Je hoort alleen maar voortdurend een doordringende bas”, zegt Piet. “Overdag is het minder storend, maar ‘s avonds en ‘snachtsis het echt erg vervelend. En nu zijn er gasten van ons dus voor het eerst om die reden vertrokken. Wij zijn er heel blij mee dat Dordrecht als Evenementenstad extra bezoekers trekt, maar die worden op deze manier weer weggejaagd.”

 

Piet van der Maas is zelf meermaals op de groep rondhangende jongeren afgestapt. Of het wat minder kon. “Meestal krijg ik een normale reactie en werkt het ook wel even. Maar sinds die vechtpartij (eind juni van dit jaar, red.), waarbij de toegang van de camping enige tijd werd afgesloten, durf ik op sommige groepjes niet meer af te stappen.” De politie komt over het algemeen snel als er gebeld wordt, maar de campinghouders worden er zo langzamerhand moe van om iedere avond aan de bel te moeten trekken. “Ik vind dat jongeren ergens samen moeten kunnen komen en dat mag ook best bij ons voor de deur zijn. Maar ze moeten niet zo’n rotherrie maken.” Een oplossing heeft Piet van der Maas ook niet direct voorhanden. “Ik weet niet of het mogelijk is, maar wellicht is een gebiedsverbod een optie.”

 

Gebiedsverbod
De politie heeft de parkeerplaats bij ‘t Vissertje als overlastlocatie in het vizier. “Een in grootte wisselende groep komt er samen als het weer warmer wordt”, zegt een woordvoerder. “Wij komen er gevraagd en ongevraagd langs en delen bekeuringen uit als er troep wordt gemaakt. Maar ik wil geen valse hoop wekken. Wijkteam Oost, waar Stadspolders, Dubbeldam en Sterrenburg onder vallen, heeft vijf man op straat lopen. Je kunt er dus geen 24 uur per dag iemand neerzetten.” Een eventueel gebiedsverbod is een zaak van de gemeente(raad), maar dat is een zwaar middel dat wordt ingezet bij ernstige overlast en zwaardere criminaliteit. Van dat laatste is op deze plek geen sprake, aldus de woordvoerder. “Een oplossing bestaat niet”, is zijn conclusie.

 

 

Bron:Dordt Centraal