Jubileumtour Zwijndrechtse Brandweervereniging

ZWIJNDRECHT: Op zaterdag 8 september 2012 organiseren de Stichting “Vrienden v/d Ambachtse Austin”, de Zwijndrechtse Brandweervereniging en Brandweervereniging ‘Steeds Paraat’ uit Hendrik-Ido-Ambacht i.s.m. de Brandweer Zwijndrechtse Waard een optocht met historische brandweervoertuigen door de Zwijndrechtse Waard.

 

 

 

 

Deze optocht staat in het teken van de diverse jubilea van de Stichting en de brandweerverenigingen. De Stichting bestaat dit jaar namelijk 10 jaar, de Zwijndrechtse Brandweervereniging 80 jaar en de Brandweervereniging “Steeds Paraat” viert begin 2013 haar 60-jarig bestaan.Daarnaast gaat de Brandweer Zwijndrechtse Waard, welke per 1 januari 2010 is ontstaan door de samenvoeging van de brandweerkorpsen Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht, per 1 januari 2013 op in de Veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid.

Voor betrokken organisaties was dit de aanleiding om de handen in één te slaan en in 2012 een bijzonder evenement te organiseren. De jubileumtour van oude brandweervoertuigen, waarvan de oudste uit de 19e eeuw is, zal door de gehele Zwijndrechtse Waard trekken en eindigt in het centrum van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht waar op dat moment ook de festiviteiten in het kader van de Zomerdag 2012 plaatsvinden. Aldaar is voldoende gelegenheid om de voertuigen van dichtbij te bekijken.Op dit moment hebben zich ruim 50 oldtimer-brandweervoertuigen ingeschreven om deel te nemen aan de jubileumtour.Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.austinhia.nl . Tzt wordt ook de route gepubliceerd welke de voertuigen zullen rijden.