Activiteiten bibliotheek tijdens Dordtse Boekenmarkt

Tijdens de 17e Dordtse Boekenmarkt staan ook de Bibliotheek A tot Z en Biebwinkel A tot Z, in samenwerking met kinderboekwinkel De Giraf,op zondag 1 juli volledig in het thema van romantiek.Er zijn binnen en buiten de Centrale Bibliotheek tal van activiteiten, zoals de opening van de expositie Romantiek van A tot Z, een boekverkoop,een boekengarderobe,de lancering van de nieuwe digitale sociale kaart BiebMaps.Voor kinderen is er een Boekenmarktbakkerij, wordt er voorgelezen en is er een grabbelbak.

 

 

 

 

Opening expositie Romantiek van A tot Z en lancering BiebMaps
Iedereen is welkom bij de opening van de expositie Romantiek van A tot Z in de serre van de Centrale Bibliotheek Dordrecht. De opening vindt plaats op zondag 1 juli om 12.00 uur. Tijdens de opening van de expositie wordt ook BiebMaps gelanceerd.

 

Expositie Romantiek van A tot Z
Dordrecht kent bijzondere amateur- en professionele kunstenaars, iets om trots op te zijn. Tijdens de expositie Romantiek van A tot Z worden kunstwerken van verschillende (amateur)kunstenaars uit Dordrecht en omgeving bij elkaar gebracht. Onder deze kunstenaars bevinden zich Patricia Dumez, Arno Pelzer, Theo Happé en Kim Monster. De kunstwerken hebben allemaal iets te maken met het thema romantiek, in de meest brede betekenis van het woord. De expositie, van aquarel tot pentekening en van bronzen beeld tot ets, is te zien van 28 juni tot en met 28 juli in de Centrale Bibliotheek.

 

BiebMaps
BiebMaps is de nieuwe, sociale digitale kaart van Dordrecht. In BiebMaps deelt de bibliotheek samen met Dordtse culturele instellingen en inwoners collecties, foto’s, gebeurtenissen en herinneringen. Bezoekers kunnen tijdens de Boekenmarkt ook zelf hun verhaal online vertellen op de nieuwe website. Bij welke kraam werden ze verliefd op een boek? Wat is het verhaal achter de aankoop? Iedereen wordt uitgenodigd om in de Centrale Bibliotheek onder het genot van een gratis kopje koffie of thee, een romantisch of heuglijk feit van de dag te delen en vast te leggen op BiebMaps. Zo wordt met elkaar een digitaal gastenboek van de Dordtse Boekenmarkt gemaakt.

 

Kinderactiviteit
Bij Biebwinkel A tot Z en kinderboekenwinkel De Giraf mogen kinderen meehelpen in de speciale Boekenmarktbakkerij, naar aanleiding van het kinderboek ‘Het magische receptenboek van Bakkerij Bliss’. Kinderen kunnen in de bakkerij zelf koekjes en cupcakes bakken. Ook wordt er om 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur voorgelezen met Kamishibai vertelplaten. Verder mogen kinderen in ruil voor het opschrijven van het mooiste woord op een grote behangrol grabbelen in een bak vol leuke cadeautjes.

 

Boekverkoop
Zoals elk jaar is de Centrale Bibliotheek (Groenmarkt 153) op de Dordtse Boekenmarkt aanwezig met een kraam. Hier worden jeugdboeken, romans en informatieboeken verkocht, die niet meer geschikt zijn om uit te lenen.

 

Boekengarderobe
Bezoekers van de Dordtse Boekenmarkt kunnen hun volle tassen met aankopen stallen in de boekengarderobe van de Centrale Bibliotheek, en deze op een later tijdstip weer ophalen.