Bijgepraat over Stadswerven Zuid

 

DORDRECHT – Bewoners werden maandagavond bijgepraat over de plannen rond de bioscoop en de parkeergarage op Stadswerven Zuid. De gemeenteraad keurde eind april de plannen goed. Dat betekent dat er in 2013 begonnen wordt.

 

 

 

 

Op dit moment wordt er al flink gebouwd aan het Energiehuis. Dat moet in december de deuren openen voor publiek. Omwonenden zijn dan nog lang niet verlost van alle bouwactiviteiten. Er wordt gestart met de bouw van een parkeergarage waar maximaal vierhonderd auto’s in kunnen en bijna vijfhonderd fietsen. De bouw van de bioscoop start gelijktijdig. Voor die tijd wordt eerst de riolering in de Lijnbaan, Biesboschstraat en Lange Wantijkade vervangen, worden de loodsen aan de Touwslagerstraat gesloopt en op die plek parkeerplaatsen aangelegd. Als dan in oktober 2014 de aanleg van het stedelijk plein, tussen Energiehuis en Regiokantoor klaar is, moet het in elk geval wat bouwgeluid betreft weer stil zijn.

 

Verkeer
Het verkeer moet straks het gebied verlaten via de t-splitsing met de Noordendijk bij het Regiokantoor. De Lijnbaan wordt met een poller afgesloten zodat verkeer niet via de Biesboschstraat kan. Buslijn 10 houdt een halte aan de Lijnbaan, de route wordt iets veranderd. De bus kan door de poller.

 

 

Bron:Dordt Centraal