Olympische Spelen in Dordrecht

DORDRECHT – Londen moet nog even geduld hebben, maar Dordrecht had deze week al zijn eigen Olympische Spelen. Compleet met openings- en afsluitingsceremonie konden in totaal rond de duizend Dordtse basisscholieren, verdeeld over twee dagen, kennismaken met 25 Olympische sporten tijdens de Dordt Olympics op Sportpark Reeweg.

 

 

 

 

De Olympische vlam werd donderdagochtend het sportcomplex opgedragen door een heuse oud-olympiër: de Zwijndrechtse honkballer Percy Insenia. Hij gaf een demonstratie (automobilisten op de N3 hebben mogelijk overvliegende ballen gezien), net als het Dordtse sporttalent polsstokhoogspringer Rutger Koppelaar. “Daarna konden de kinderen, leerlingen uit de groepen 6 en 7 van het Dordtse basisonderwijs, kennismaken met in totaal 25 sporten”, vertelt Patrick van der Zouwen van het organiserende Sportbedrijf Dordrecht. “In samenwerking met sportclubs uit de regio bieden we sportclinics aan. Alle kinderen hebben aan het eind van de dag in ieder geval vijf verschillende sporten geprobeerd. Vaak zijn dat sporten waar ze in de gymles op school niet mee in aanraking komen.” Sporten waar de kinderen aan konden snuffelen waren onder andere atletiek, judo, tennis en boogschieten.

 

Olympische gedachte
Bij de Dordt Olympics gold nog echt de Olympische gedachte dat meedoen belangrijker is dan winnen. Van der Zouwen: “De bedoeling is dat de kinderen proeven van de verschillende Olympische sporten en ervaren dat iedereen op zijn eigen niveau kan sporten.” Na afloop was er dan ook geen medailleuitreiking, maar kregen alle jonge olympiërs een tasje mee met een vaantje en informatie. “Het belangrijkst is dat kinderen lol hebben in het sporten.”

 

 

Bron:Dordt Centraal