DeetosSnel verliest veldfinale

De korfballers van DeetosSnel/Volhuis hebben de veldfinale verloren. In Pijnacker was Dalto uit Driebergen met 16-15 te sterk.Op het winderige veld van korfbalvereniging Avanti was de eerste helft van beide kanten niet om aan te zien. De ruststand van 6-6 was dan ook veelzeggend. De tweede helft was van een hoger niveau. DeetosSnel, dat na de rust met de wind in de rug speelde, bleef tot 8-8 op gelijke hoogte, maar op dat moment maakte Dalto vier doelpunten op rij.

Onder andere door de scherp schietende dames brachten de Dordtenaren de achterstand terug tot één punt. Twee minuten voor tijd – bij een stand van 16-15 voor Dalto – schoot Raymond Witvliet driemaal achter elkaar van afstand, maar de Rotterdammer scoorde niet. In de aanval er op kreeg Dalto een strafworp van de warrig leidende Alle Visser. Otto Fabius faalde echter van 2,5 meter, waarna Deetos nog één aanval kreeg.Met nog zo’n 40 seconden schoot Deetos-aanvoerder Robin Ouwerkerk een dom schot onder de korf, dat er weliswaar in ging, maar overduidelijk verdedigd was. Al zag Ouwerkerk dat zelf anders. ‘In de Korfbal League wordt zo’n doelpunt gewoon goed gekeurd. Mijn tegenstander (Jelle Steenbeek, red.) ging niet volledig mee. Bovendien waren er volgens mij nog maar een paar seconden te spelen’, aldus Ouwerkerk, die net als ploeggenoten Joris Keeman en Francy Crielaars zijn laatste wedstrijd voor DeetosSnel speelde.

Bron:Rtv Rijnmond