Visboer spoorloos verdwenen

 

Visboer Ton Punt lijkt van de aardbodem verdwenen. Zijn goedlopende zeevishandel in het Dordtse winkelcentrum Bieshof is woensdag leeggehaald en vandaag prijkt er alleen een briefje op de deur met de tekst ‘gesloten.

 

 

 

Punt begon zijn vishandel in een klein pandje aan de Reeweg en breidde later uit. Nadat hij ook in de Stadspolders een winkel opende, besloot hij zich daarop te concentreren. In de jaarlijkse haringtest scoorde hij steeds hoog en mocht zich de beste visboer van Dordrecht en omstreken noemen. Velen keken daarom uit naar zijn nieuwe haring.

 

Conflict
Punt is zelf onbereikbaar voor commentaar, maar in het winkelcentrum gonst het van de geruchten. In een krant liet de verdwenen visboer weten dat hij zijn winkel uit moest door een conflict met de verhuurder van het pand. Een ex-werknemer gelooft daar niets van: “Het was een uitstekend lopende zaak, daar word je niet zomaar uit gezet”.De vrouw zegt dat alle medewerkers dinsdagavond rond half twaalf een sms-je kregen van Punt. “Daar stond in dat hij stopt met de zaak. Om half twee kwam er nog een bericht, waarin hij zei z’n faillisement aan te vragen en dat wij dus zonder werk zitten. Ik heb die nacht geen oog meer dicht gedaan”.

 

Ongeloof
Klanten staan vol ongeloof voor de gesloten deur. “Ik kwam even een gerookte forel halen”, zegt een vrouw, “onbegrijpelijk, dat zo’n goeie zaak ineens weg is”. Een oudere klant zegt zelfs ontdaan te zijn: “Ik heb zelf vijftig jaar lang een eigen schoenmakerij gehad. Gelukkig zonder problemen, maar ik kan me voorstellen wat die mensen doormaken”.Donderdagmiddag kwam Johan Schot, zoon van de gelijknamige vishandelaar uit Papendrecht, al een kijkje nemen in het leegstaande pand. “Ja, de kans is erg groot dat wij de winkel overnemen”, zegt hij. Aan de toevallig aanwezige ex-werkneemster van Punt vraagt hij om haar telefoonnummer. Die heeft wellicht weer snel een nieuwe baas.

 

 

Bron en tekst:Rtv Rijnmond