18 jaar en tbs voor moord Milly

AMSTERDAM -Sander V. moet 18 jaar de gevangenis in omdat hij in maart 2010 het 12-jarige meisje Milly Boele heeft verkracht en vermoord. Het gerechtshof in Den Haag heeft de ex-politieman dinsdag veroordeeld wegens moord, omdat het bewezen acht dat V. haar met voorbedachten rade heeft gewurgd met zijn broekriem. Het hof legde ook tbs met dwangverpleging op.

 

 

 

 

 

 

Verkrachting staat voor het hof ook vast: V. heeft Milly oraal verkracht. Het Openbaar Ministerie had 25 jaar cel en tbs geëist. De rechtbank in Dordrecht legde V. in november 2010 ook al 18 jaar cel en tbs op.Sander V. lokte zijn buurmeisje Milly op de bewuste dag mee naar zijn woning met een verhaal over katten. Eenmaal binnen maakte hij de mobiele telefoon van Milly onklaar en nam het meisje mee naar de badkamer, waar hij haar seksueel heeft misbruikt. Daarna heeft hij zittend op de rand van de wc vier joints gerold en zich afgevraagd: ,,wat nu?”. Voor het gerechtshof is dit het bewijs dat V. niet alleen tijd had om zich te bedenken, maar dat hij er ook echt over heeft nagedacht wat hij zou gaan doen.Hierna wurgde hij het meisje met zijn riem. Haar lichaam verpakte hij in vuilniszakken en begroef hij in zijn tuin. Daar werd ze zes dagen later opgegraven, nadat V. zich op aandringen van zijn toenmalige vriendin bij de politie had gemeld.Het hof acht meer misdrijven bewezen dan de rechtbank in Dordrecht – die veroordeelde V. niet voor verkrachting – maar komt nu tot dezelfde straf. Dat komt doordat het hof verwacht dat de tbs-behandeling voor Sander V. langer dan 9 jaar zal duren.

 

V. heeft zelf nog niet gereageerd op de veroordeling. Zijn advocaten moeten de uitspraak nog bestuderen en kijken dan of er mogelijkheden zijn om bij de Hoge Raad in cassatie te gaan. Ook zullen ze beoordelen of het zin heeft om dat te doen, omdat het weer een lange juridische procedure is.

 

Bron:Telegraaf