Plus ’t Lam ontvangt Super Supermarkt Keurmerk

 

DORDRECHT – Plus ‘t Lam heeft zaterdag het Super Supermarkt Keurmerk (SSK) ontvangen. Het SSK is een nieuw label voor zelfstandige supermarktondernemers die duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Pel ‘t Lam ontving het keurmerk van wethouder Wagemakers.

 

 

In Nederland zijn er 4408 supermarkten waarvan 42 procent door zelfstandig ondernemers worden gevoerd. Plus ‘t Lam is één van de eerste Nederlandse supermarkten die het nieuwe keurmerk ontvangt. Eigenaar Pel ‘t Lam bewijst hiermee dat hij lokaal voldoet aan de eisen van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Of het nu gaat om de omgang met de lokale bewoners, de relatie met het personeel, of zaken als veiligheid, energiebesparing, afvalreductie, assortiment, transport en logistiek.

 

 

De supermarkt is eerder beoordeeld op zeven criteria: lokale betrokkenheid, stimulerend personeelsbeleid, onderscheidend assortiment, energie, veiligheid en preventie, afvalinzameling en -reductie en transport en logistiek. Brancheorganisatie Vakcentrum heeft deze criteria ontwikkeld in samenwerking met TNO. Het is geen eenvoudig keurmerk om te behalen en ondernemer Pel ‘t Lam is dan ook trots op het behaalde resultaat: “Het is een erkenning voor de zaken waarmee we het verschil maken en het is voor onze klanten ook prettig dat zij hun boodschappen doen bij een winkel die voldoet aan de huidige eisen van maatschappelijk verantwoord ondernemen.”Meer weten over het SSK? Kijk dan ook eens op www.supersupermarkt.nl.

 

 

Bron:Dordt Centraal