Tien jaar in Chez Heeren Jansen

DORDRECHT – Andreas en Suzanne Hanika vieren dit jaar dat ze tien jaar geleden restaurant Chez Heeren Jansen overnamen. “Tegenwoordig is het een bijzonderheid in de horeca als je het zo lang volhoudt”, weet Suzanne. De sleutel tot het succes is volgens haar om je steeds te blijven vernieuwen. En dat natuurlijk gecombineerd met een ongelofelijke passie voor het horecavak. “Het voelt nog steeds alsof ik met mijn hobby bezig ben”, zegt Andreas.

 

 

Ook de prachtige locatie van ‘Chez’ aan de Wieldrechtseweg is natuurlijk een sterk punt. In het voormalige veerhuisje van de pont naar ’s Gravendeel aan rivier de Dordtse Kil is het goed toeven met een prachtig uitzicht. Doordeweeks is het een geliefde locatie voor met name zakelijke ontmoetingen en lunches. Maar alle gezelschappen, van de verjaardag van oma tot een gezellig borreltje, worden hartelijk ontvangen. “Goed gastheerschap is tegenwoordig vaak een zwak punt in de horeca”, stelt Andreas. “Bij ons word je nog ouderwets gastvrij ontvangen. Je moet je als gast welkom voelen.”

 

Kwaliteit en comfort
Op de klassieke menukaart staat veel dagverse vis, maar ook de befaamde biefstuk Ome Cor en een uitgebreide lunch. “Wij hebben langdurige relaties met vaste leveranciers die onze filosofie begrijpen”, zegt Andreas. “Kwaliteit gaat dus boven de laagste inkoopprijs.” Ook grotere groepen, tot zeventig mensen, kunnen prima terecht bij Chez Heeren Jansen. Zij kunnen kiezen voor het keuzemenu van drie gangen, met keuze uit in totaal vijftien gerechten die zeer regelmatig wisselen. Binnen zijn er 74 comfortabele zitplaatsen, in het bargedeelte 20 en buiten nog eens 65. Daar komt binnenkort een zeer relaxte loungebank met zicht op het water bij. Weer zo’n voorbeeld van het steeds nieuwe dingen blijven bedenken.

 

Catering
De cateringpoot van het bedrijf heeft de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt, vertelt Andreas. Groepen van 10 tot 1000 man kunnen thuis of op het bedrijf culinair in de watten worden gelegd. Op vrijdagmiddag en -avond is het altijd gezellig borrelen met een hapje en op 7 juni is het weer tijd voor de populaire haringparty. Houd daarnaast de wekelijkse kortingsbonnen in deze krant in de gaten! Chez Heeren Jansen is maandag tot en met vrijdag geopend vanaf 12.00 uur, op zaterdag vanaf 18.00 uur en daarnaast op ‘feestzondagen’, zoals binnenkort Moederdag en Pinksterdag. Meer info: chezheerenjansen.nl en tel. 6182232.

 

Bron:Dordt centraal