Koopavond op donderdag of vrijdagavond?

 

DORDRECHT – Wat is prettiger? Op donderdag- of vrijdagavond in de stad shoppen. De Dordrechtse Ondernemersvereniging (DOV) wil het weten nu het onderwerp van de koopavond is aangezwengeld. De komende tijd wordt er op verschillende locaties een enquête gehouden.

 

 

Het bestuur van de DOV wil van Dordtenaren weten wat zij de beste koopavond vinden (donderdag of vrijdag). Ook hoopt het bestuur antwoord te krijgen op de vraag of het publiek de winkels graag open wil houden tot ‘s avonds19.00uur, zodat na werktijd nog inkopen gedaan kunnen worden.

 

“Het resultaat van het onderzoek, dat gehouden wordt in het Centrum en de wijken Sterrenburg, Stadspolders, Wielwijk, Crabbehof en Dubbeldam, kan wellicht duidelijk maken welke keus er gemaakt moet worden”, aldus het bestuur. Er wordt geënquêteerd op de koopavonden en op de zaterdagen. Het voornemen is om de uitslag omstreeks 9 mei ‘wereldkundig’ te maken.Met het initiatief wil de DOV vooral de winkeliers in de binnenstad nadrukkelijk ondersteunen in hun zoektocht naar de beste koopavond voor de consument. Al enige tijd gaan er stemmen op van winkeliers op de koopavond te verschuiven naar de vrijdag. Dat zou de binnenstad, en het winkelbezoek, een extra prikkel kunnen geven.

 

Bron:Dordt centraal