Eerste jongerenlintje 2012

 

DORDRECHT – Op dezelfde dag als de ‘echte’ lintjes reikte de burgemeester ook het allereerste jongerenlintje De Dordtse Beloften uit. De primeur was voor de 17-jarige Beyza Uzel.

 

 

Beyza Uzel is opgegeven door haar sportleraar Timo Hennekes van de sportschool Retzef. Zijn motivatie was dat Beyza vorig jaar Nederlands Kampioen Karate is geworden en veel internationale toernooien wint. Ook geeft zij les aan kinderen in de leeftijd van 7 tot 11 jaar.Beyza is echter niet beoordeeld op haar prestaties op sportgebied of haar werk in de sportschool. Wat de jury bijzonder vindt is dat zij jarenlang als vrijwilliger in het Blijf van m’n Lijf-huis helpt bij de kinderactiviteiten. Zij gaat liefdevol en met aandacht met deze kwetsbare groep kinderen om en is een voorbeeld voor hene. Beyza Uzel ontving een lintje en een beeldje dat is ontworpen naar een idee van leerlingen van het Da Vinci College.

 

Goede voorbeeld
Het jongerenlintje is een initiatiefvoorstel van de VVD, gesteund door GroenLinks en D66. Dit voorstel is dit jaar overgenomen door het college van Burgemeester en Wethouders. Het doel is om jongeren positief in het nieuws te brengen en zo het goede voorbeeld te laten zijn voor andere jongeren. Per jaar worden er maximaal vijf lintjes uitgereikt aan jongeren tussen de 6 en 21 jaar.