Intentieverklaring samenwerking Wantijschool,SPD en COKD

Dordrecht- Openbare basisschool De Wantijschool, de Stichting Peuterspeelzalen (SPD) en de Centrale Organisatie Kinderopvang Drechtsteden (COKD) hebben een intentieverklaring samenwerking getekend.

 

 

Gerda Huijser, directeur De Wantijschool, Veronika Boer, Locatiemanager COKD Kinderopvang en José Laâouina, coördinator Stichting Peuterspeelzalen, spreken hiermee de intentie uit dat zij samen constructief en voortvarend gaan werken aan betere kansen voor kinderen in de wijk de Staart.

 

Samenwerking tussen aanbieders van kinderopvang, peuterspeelzalen en onderwijs krijgt de komende jaren steeds meer vorm. De Brede School is gericht op inhoudelijke samenwerking. Er zal een gezamenlijke afstemming en regie zijn met behoud van ieders eigen identiteit.Gerda Huijser, directeur De Wantijschool: “Wij bieden nu kinderopvang, peuterspeelzaal, BSO en onderwijs aan in één gebouw. Deze intentieverklaring staat voor een bundeling van kennis en activiteiten en is erop gericht het vermogen van kinderen te stimuleren om zelf in hun eigen omgeving de beste mix aan ontwikkelingsactiviteiten te vinden en er gebruik van te maken.”José Laâouina, coördinator SPD vult aan: “Leerkrachten, pedagogische medewerkers en peuterspeelzaalleidsters begeleiden de kinderen naar een mooie toekomst. Gezamenlijk organiseren wij het brede aanbod dat geboden wordt op de Maasstraat. Zo hebben we allemaal aandacht voor voor- en vroegschoolse educatie (VVE) en de ontwikkelingslijn van 0-12 jaar. Wij leveren met elkaar een bijdrage aan de motorische, creatieve, sociale emotionele en cognitieve ontwikkeling van kinderen.”

 

COKD locatiemanager, Veronika Boer: “Wij willen de werelden van kinderopvang, peuterspeelzaal en de basisschool dichterbij elkaar brengen door het tot stand brengen van een doorgaande ontwikkel- en leerlijn. Dit lukt beter als wij samenwerken. Wij zijn gestart met peuteropvang ‘Wereldwijs’. Wereldwijs is ontstaan door een intensieve samenwerking tussen de SPD en de COKD. De COKD heeft samen met de SPD een interessante vorm van kinderopvang ontwikkeld onder de naam peuteropvang. Geen peuterspeelzaal, geen dagopvang maar een combinatie hiervan. Het beste van de twee soorten opvang in één. Deze peuteropvang wordt aangeboden in de Wantijschool aan de Maasstraat 204 en is speciaal bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 2 en 3 jaar. Ouders kunnen hun kinderen inschrijven bij Wereldwijs als bij De Berenboot. Er zijn verschillende soorten peuteropvang. Zo is er Peuteropvang Full Service: kinderen genieten de hele dag bij Wereldwijs. Daarnaast is er ook een combinatie mogelijk van peuteropvang en peuterspeelzaal. Tussen 09.00 en 11.00 spelen de kinderen bij peuterspeelzaal ‘De Berenboot’. Voor en na deze tijden kunnen de kinderen verder spelen bij peuteropvang ‘Wereldwijs’. Zowel ‘De Berenboot’ als ‘Wereldwijs’ is erop gericht kinderen voor te bereiden op de basisschool. De peuters krijgen spelenderwijs het VVE programma Piramide aangeboden. Piramide is en educatieve methode voor alle jonge kinderen.Kinderen kunnen leeftijdsgenoten leren kennen, die later bij hem/haar in de klas komen. De kinderen leren de leraren kennen en de medewerkers van de buitenschoolse opvang. Ze kennen het gebouw en weten al veel plekjes te vinden! Al met al, een veilige en vertrouwde omgeving voor het kind als het naar school gaat.