Brede School Nieuw-Lekkerland krijgt naam ‘Het Carillon’

 

BLESKENSGRAAF – De Brede School in Nieuw-Lekkerland krijgt de naam ‘Het Carillon’. De inwonende openbare basisschool krijgt de naam ‘De Tuimelaar’. Dit is woensdag 25 april bekend gemaakt. De namen komen voort uit een prijsvraag onder inwoners van Nieuw-Lekkerland. De prijsvraag was een initiatief van de woningbouwvereniging Nieuw-Lekkerland en de gemeente.

 

In totaal zijn er 112 inzendingen geweest voor de namenwedstrijd. Een afvaardiging van alle toekomstige “bewoners” van de brede school heeft uit de inzendingen een shortlist opgesteld. De jury, bestaande uit mevrouw Tukker, directeur van de Woningbouwvereniging, en burgemeester Houtman van Nieuw-Lekkerland, heeft uit deze shortlist de winnende na-men gekozen. De inzender van de winnende namen is mevrouw J. Hoogesteeger-SchoutenVoor het gebouw van de brede school is de naam ‘Het Carillon’ gekozen als verwijzing naar het carillon dat op het Raadhuisplein staat. Carillon kan ook worden gezien als een verwijzing naar de meerwaarde van de samenwerking tussen de verschillende partijen die in het gebouw hun onderkomen gaan vinden. Met elkaar moeten zij een mooie melodie gaan maken.

De openbare basisschool krijgt de naam OBS ‘De Tuimelaar’. De winnaar heeft als motivatie voor deze naam gegeven: via het klavier gaat een draad naar het einde van een tuimelaar die het klepeltje aanstuurt. Het klinkt als spelenderwijs leren, maar met aansturing – de kinderen krijgen gericht onderwijs.De Brede School Nieuw-Lekkerland komt in het voormalig gemeentehuis aan het Raadhuisplein. Het wordt een voorziening voor alle inwoners, gebaseerd op onderwijs, ontwikkeling en gezondheidszorg. De accommodatie levert straks een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid in de gemeente. De gemeente en woningbouwvereniging Nieuw-Lekkerland delen het beheer van het gebouw.

 

De Brede School biedt huisvesting aan: de Openbare Basisschool van Nieuw-Lekkerland, Wasko (kinderopvang en buitenschoolse opvang), peuterspeelzaal ’t Winkeltje, peuterspeelzaal ‘t Kevertje, de Logopedische Dienst, Balans (kinderfysiotherapie), Praxis (kinderergotherapie), Vita Novus en de Bakermolen (verloskundigenpraktijk) en de bibliotheek. Daarnaast krijgen Apollo, de EHBO en de Knutselclub een plaats in de Brede School.