‘Burgemeester, heeft u net zo’n mooi huis als Obama?’

DORDRECHT – Op de Anne Frankschool zijn de kinderen sinds deze week een stuk beter op de hoogte van de arbeidsmarkt. Alle groepen van de school voor speciaal basisonderwijs hebben zich verdiept in verschillende beroepen. Wat komt daar bij kijken en hoe word je iets? Verschillende ouders kwamen dinsdag al in de klassen vertellen over hun beroep. Woensdag ochtend kwam een bijzondere Dordtenaar vertellen over zijn beroep; burgemeester Brok.

 

 

De kinderen konden haast niet geloven dat de burgemeester langs zou komen, vertelt Marjolein Romijnsen van de school aan de Willem de Zwijgerlaan. “Die is toch heel erg belangrijk? Komt hij echt voor ons? Ja, maar wij zijn ook heel belangrijk, was mijn reactie. Dat is ook wat de burgemeester tegen de leerlingen heeft gezegd: Iedereen is even belangrijk. Alle werk moet gedaan worden. Ik ben toevallig goed in burgemeester zijn, maar je moet mij niet je haren laten knippen.”

 

Bodyguard:
De burgemeester vertelde eerst iets over zijn beroep. Daarna mochten de kinderen vragen aan hem stellen. Of hij naar de burgemeesterschool is geweest. Hoe oud hij was toen hij burgemeester werd. Of hij huisdieren heeft. Of hij in net zo’n mooi huis woont als president Obama. Of hij wel eens wordt uitgescholden. En of hij een bodyguard heeft. “Kinderen hebben vaak geen idee dat je een opleiding moet volgen om een bepaald beroep te kunnen uitoefenen”, zegt Romijnsen. “Met dit project krijgen de kinderen een beter beeld van de werkelijkheid.” Gisterenavond konden familieleden op de school komen bekijken wat de leerlingen hadden opgestoken over de verschillende beroepen. Ze sloten het project af met een voorstelling vol toneel, muziek en dans over de beroepen.

 

 

Bron:Dordt centraal