Goede opkomst Ondernemersontbijt

 

Donderdag 19 april hebben meer dan tweehonderd ondernemers deelgenomen aan het jaarlijkse Ondernemersontbijt, georganiseerd door Dordt Onderneemt. Dit keer stond het ontbijt met de titel ‘Samenwerken in recessie’ in het teken van de werknemer van de toekomst. Het ontbijt vond plaats bij Drechtwerk.

 

Naar verwachting verlaat binnen vijf jaar een op de zes werkenden de arbeidsmarkt. De gemeente werkt graag samen met ondernemers om hier een antwoord op te hebben. Er wordt gewerkt aan een vitale regionale economie waarin werk en werkgelegenheid belangrijk zijn. Dagvoorzitter Antoin Peeters (RTL Nieuws) ging tijdens de opening van het ontbijt met de wethouders Van de Burgt (Werk en inkomen) en Mos (Economische Zaken) in gesprek. Wethouder Van de Burgt benadrukte het urgentiebesef. Gemeente en ondernemers moeten in een tijd van recessie samenwerken om werklozen aan een baan te helpen. Wethouder Mos onderstreepte het belang van samenwerken om het ondernemersklimaat te verbeteren. Deze gezamenlijk opgave staat aan de basis om de kansen voor de werknemer maar ook voor de werkgever te vergroten.

 

Pieter Honing (McDonald’s) sprak collega ondernemers toe over arbeidsmarkt in de praktijk en duurzaam ondernemer Ruud Koornstra sloot de bijeenkomst af met een betoog over (duurzaam) ondernemen in een tijd van recessie. Vervolgens was er voldoende ruimte voor ondernemers om na te praten.Het Ondernemersontbijt is een initiatief van de gemeente Dordrecht en is ondersteund door de Kamer van koophandel, Werggevers Drechtsteden, Dordrechtse Ondernemersvereniging, Contact Jonge Bedrijven Drechtsteden, Woman@Business, Dock, Vrouwennetwerk Drechtsteden en de Turkse Ondernemersvereniging Drechtsteden.

 

Foto:Gemeente Dordrecht