Onthulling duurzame lichtmastreclame

 

Zwijndrecht wil een duurzame gemeente zijn en boekt op dit terrein al goede resultaten. Energie besparen, duurzame energie opwekken en de uitstoot van CO2 verminderen, zijn de belangrijkste pijlers voor onze klimaatdoelstellingen. De gemeente zet weer een stap met een contract voor het exploiteren van lichtmastreclame door het bedrijf C&W uit Arkel.

 

 

De verbintenis met C&W wordt benadrukt door het onthullen van de eerste lichtmastreclame met LED-verlichting in Zwijndrecht op maandag 23 april. Deze reclamekast is aan beide zijden voorzien van het bedrijfslogo van C&W en het logo ZwijndrEcht-Duurzaam. De lichtmast staan  aan de Laan van Walburg.

 

Samen met C&W zorgen wij er voor dat bij alle lichtmastreclame energie wordt bespaard.Oude TL-buizen die 100 watt per reclamebord verbruiken, worden vervangen door LEDverlichting.Deze lampen verbruiken slechts 15 Watt. Bij 60 lichtmastreclames scheelt dat dus 5100 watt! De LED-lampen gaan ook veel langer mee zodat vervanging van de lampen ook het nodige werk en afval scheelt. Al met al een goede investering in duurzaamheid.Daarom is aan C&W de exploitatie gegund.