Holland Koor en het Josti Orkest samen in de Rotterdamse Doelen

PAPENDRECHT – Op donderdag 17 mei (Hemelvaartsdag) geeft het Holland Koor, samen met het Josti Orkest, een gevarieerd concert in de Rotterdamse Doelen. Een unieke muzikale samenwerking. Eenerzijds het Holland Koor dat ‘Zingt voor Israël” en anderzijds het Josti Orkest, de grootste muzikale formatie van mensen met een verstandelijke beperking ter wereld. Ondanks handicaps musiceren de orkestleden met veel vuur en enthousiasme.

 

,, Juist dat ontroerd het publiek steeds weer”, zegt Gerard van den Nieuwendijk uit Papendrecht. En hij kan het weten, want hij was nadrukkelijk betrokken bij de oprichting van het Holland Koor. Juist daarom kijkt hij uit naar het optreden van dit bijzondere koor plus het Josti Orkest in de Doelen. ,,Je mag deze muzikale samenwerking best uniek noemen”, zegt hij.

Wie op Hemelvaartsdag dit optreden in de Doelen bezoekt wacht een veelzijdig en gevarieerd programma. Als solisten werken er aan mee Noortje van Middelkoop (panfluit), Jan Lenselink (piano) en de organist Ronald IJmker. De algehele leiding is in handen van Jan Quintus Zwart. Het concert begint om 14.30 uur. Toegangskaarten zijn bij de Doelen te reserveren en kosten 25 euro.