Werkplaats Oost presenteert zich in oude ambachtsschool

DORDRECHT – Werkplaats Oost in de oude ambachtsschool aan de Reeweg Oost opent dit weekend voor het eerst zijn deuren voor het publiek. Met een gevarieerde programmering willen de initiatiefnemers laten zien wat er allemaal mogelijk is in het pand. Met live-muziek, theater en beeldende kunst. Bezoekers kunnen de presentatieruimtes en werkplaatsen bekijken.

 

 

De muziek komt op vrijdagavond van het Dordtse Frans Huxie. Deze band begon zes jaar geleden als skapunkband, maar de muziek is geëvolueerd tot iets wat ze zelf ‘eclectic saxdriven geekrock’ nomen. Zaterdag speelt 3Bob4 uit Tilburg. Deze eigenzinnige viermansformatie springt muzikaal van de hak op de tak. Met Chapmanstick, accordeon, gitaar en cajón omlijsten ze teksten over liefde, mythen, reizen en koala’s. Ook evenementorganisator Rumoer Systems laat horen en zien wat het in huis heeft. In hun eigen ruimte in het pand hebben ze een leuke set opgebouwd, waarmee ze proefdraaien.

 

Street-art
De expo Van de Straat staat dit weekend opgebouwd in het pand aan de Reeweg. Dit groeiende collectief geeft door middel van expo’s, jams en feestjes uiting aan zijn passie: street-art. Door de mix van bekendere namen en aanstormend talent wordt het interessantste werk dat momenteel op de Nederlandse straten is te vinden getoond aan het Dordtse publiek. Noordkaap geeft een presentatie van zijn lopende tour. Dit Dordtse kunstcollectief reist momenteel het hele continent af met zijn groeiende tentoonstelling over populisme in Europa. In Werkplaats Oost een inkijkje in deze tour. Campattack heeft een robot neergezet. Deze installatiekunstenaar reist met zijn robots en de stop-motion filmpjes daarvan de hele wereld over. Stichting Toendra, die theater maakt sinds 1983, heeft zijn ruimte ingericht als historisch museum van bijna dertig jaar Toendra. Daarnaast zijn er beide avonden repetities waarbij het publiek binnen mag lopen. In de vrije werkplaats organiseert De Hooizolder theater-speel-middagen. Theaterworkshops voor kinderen tussen de 9 en 11 jaar. Meedoen kan op zaterdag van twaalf tot drie.

 

Flexibele ruimte
Naast het culturele experiment is er in Werkplaats Oost volop ruimte voor de meest uiteenlopende activiteiten. Iedereen die flexibele ruimte zoekt is welkom. De afgelopen week zijn er al veel verzoeken van vaklieden, cursisten, buurtwerkers, muziekgroepen en anderen binnen gekomen.Het open weekend is op vrijdag 20 april van 14.30 tot 22.00 uur en op zaterdag 21 april van 11.00 tot 22.00 uur. De entree is gratis. Bezoek moet de ingang aan de Madoerastraat 2 nemen. Meer informatie: www.werkplaatsoost.nl.

 

 

Bron:Dordt Centraal