Wantrouwen in overheid en DuPont

Zo’n honderd mensen hebben maandag in Sliedrecht de eerste hoorzitting bijgewoond over een nieuwe vergunning voor DuPont in Dordrecht. De aanwezigen gaven aan weinig vertrouwen te hebben in het chemieconcern en de, voor de nieuwe vergunning verantwoordelijke, Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid.

 

 

 

Het Dordtse bedrijf heeft een nieuwe vergunning aangevraagd waardoor veel meer gevaarlijke stoffen kunnen worden opgeslagen op het bedrijfsterrein. DuPont is in Dordrecht gelegen aan de oever van de Beneden Merwede en is dus ‘overbuurman’ van Sliedrecht.De Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid en DuPont legden uit dat het bedrijf ondanks enkele uitbreidingen niet gevaarlijker wordt en binnen alle geldende normen blijft. De Werkgroep Derde Merwedehaven, die de hoorzittingen afdwong, zegt dat DuPont meer moet doen voor de omgeving.

 

Kritiek kenbaar maken
Donderdag is er opnieuw een informatieavond in Dordrecht. Omwonenden van het chemieconcern kunnen tot 26 april hun kritiek kenbaar maken in een zogenoemde zienswijze. De Provincie Zuid-Holland, die de nieuwe vergunning voor DuPont moet verlenen, zal die zienswijzen laten toetsen door de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid.

 

 

Bron:Rtv Rijnmond