De wereld van Kennedy door het Ophelia Trio

Op zondag 22 april neemt het Ophelia Trio de luisteraar mee naar de wereld van Reinier Kennedy. Na een bezoek aan de Kennedy-zaal in het Dordtse Stadhuis en de vertoning van een film over Vrederust is er een muzikaal programma door het Ophelia Trio. Geheel geïnspireerd op het oeuvre van Reinier Kennedy, met op de lessenaar werken van onder meer Vaughan Williams, Cooke, Uhl en Boulanger.

 

 

Reinier Kennedy (1881-1960) ontwikkelde zich van huisschilder, via de academies van Rotterdam en Brussel, tot succesvol beeldend kunstenaar. Op het hoogtepunt van zijn carrière werd hij opgenomen in de psychiatrische inrichting Vrederust te Halsteren, waar hij 32 jaar verbleef.Tijdens het concert zijn er projecties van tekeningen en schetsen te zien.Een aantal hiervan is afkomstig uit Kennedy’s persoonlijke schetsboeken, die tot nu toe verscholen lagen in een antiquariaat en die slechts weinigen onder ogen hebben gekregen.

 

Programma
12.30 uur:rondleiding Stadhuis en Kennedyzaal
14.00 uur:film Vrederust in De Kunstkerk
14.30 uur:aanvang concert in De Kunstkerk

 

 

 

Serie Befaamde Dordtenaren van Stichting Bijzondere Concerten.Kosten: €12,50 / € 10,= (65+/CJP/vrijwilligerspas). De rondleiding is gratis.Reserveren: www.kunstkerkdordrecht.nl / Informatie: info@opheliatrio.nl of 078-6310845