Maak een waterfoto en win twee toegangskaarten Zoet&Zout

 

RIDDERKERK – Waterschap Hollandse Delta organiseert een fotowedstrijd met het thema ‘Zoet en Zout water’. Wie een mooie of aansprekende foto opstuurt van water in het gebied van Hollandse Delta, maakt kans op twee toegangskaarten voor de tentoonstelling Zoet&Zout in de Kunsthal in Rotterdam.

 

 

De vanzelfsprekendheid waarmee Nederlanders omgaan met het laaggelegen land, is voor de rest van de wereld een bron van verbazing. Met ruim 120 topstukken toont de tentoonstelling Zoet&Zout onze verbintenis met water in historische en hedendaagse beelden kunst en mediacultuur. Aan de hand van vijf thema’s – strijd, verbond, gewin, vermaak en mythe – gaat Zoet&Zout dieper in op de verschillende aspecten van onze relatie met het water. De tentoonstelling laat schilderijen en foto’s zien waarop het aspect water wordt uitgebeeld. Met schilderijen van oude meesters, maar ook met foto’s van de watersnoodramp van 1953 en van het voltooien van de Afsluitdijk. Deze tentoonstelling is tot stand gekomen met steun van Hollandse Delta.

 

Het kan een foto zijn van het bewaken van de dijken, het zuiveren van rioolwater of het water op peil houden. Of een foto van gezond en helder water of juist van stinkend of vies water. De inzenders van de 25 mooiste of aansprekende foto’s ontvangen twee toegangskaarten voor de tentoonstelling Zoet&Zout, die tot 10 juni in de Kunsthal te Rotterdam te zien is. Voor de spelregels van de fotowedstrijd kunt u terecht op de site van Hollandse delta: http://www.wshd.nl/actueel-0/nieuws/@227622/maak_waterfoto_win/