Compositiefoto woningoverval Capelle aan den IJssel

 

Gisterenanavond werd in het programma Opsporing Verzocht de compositiefoto getoond van de verdachte van de gewelddadige overval op een woning aan de Stationsbuurt in Capelle aan den IJssel.

 

 

Hierbij overleed de 81-jarige bewoner aan zijn verwondingen. Kent of herkent u de verdachte?Neem dan alstublieft contact op met het rechercheteam via 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan ook via 0800-7000.Woensdag wordt de uitzending om 11.15 op NED 2 herhaald.

Door de gemeente Capelle aan den IJssel is in samenwerking met de politie en het Openbaar Ministerie vanavond een bewonersbrief verspreid. Hierin worden omwonenden geïnformeerd over het verloop van het politieonderzoek en wordt hen slachtofferhulp aangeboden door de gemeente.In de ochtend van Tweede Paasdag, maandag 9 april, drong een nog onbekende man de woning in en mishandelde de bewoner, die hierbij ernstig gewond raakte.Een verzorgster van de bewoner betrapte de overvaller toen hij op de vlucht sloeg.Zij alarmeerde de politie, die er snel was. Agenten hebben het slachtoffer nog gereanimeerd, maar dit mocht niet meer baten. Hij overleed ter plekke.Onbekend is of de verdachte iets heeft meegenomen.Direct is een groot onderzoek opgestart in de omgeving. Vele politiewagens zetten de wijde omgeving af en op meerdere plekken werd uitgekeken naar de verdachte. Hiervoor werd een signalement verspreid via Burgernet en werden alle politie-eenheden via een bericht voor alle wagens gevraagd mee te kijken. Ook de politiehelikopter werd hierbij ingezet. Een rechercheteam is bezig met een uitgebreid onderzoek, vastberaden om de verdachte te arres-teren.