Inwoners van Nieuw-Lekkerland krijgen papiercontainer

NIEUW-LEKKERLAND: In april krijgen ook de inwoners van Nieuw-Lekkerland papiercontainers. In Liesveld en Graafstroom wordt al met succes gebruik gemaakt van deze containers.

 

 

 

Wie krijgt een papiercontainer? Alle huishoudens die nu een grijze en een groene container hebben, krijgen een papiercontainer. Deze wordt bij u voor de deur afgeleverd. Voor de huishoudens die nu al op verzamelcontainers zijn aangewezen, komen er maatwerkoplossingen.Nieuw inzamelschema De nieuwe inzameling begint na 23 april 2012 als het huidige inzamelcontract afloopt.

 

Het inzamelschema ziet er als volgt uit:
•de route op maandag voor Kinderdijk, Nieuw-Lekkerland Middengebied, Lekdijk en het buitengebied wordt voortaan op de 2e maandag van de maand gereden. De eerste keer is dus 14 mei
•de route van de donderdag voor Nieuw-Lekkerland Middelweg verhuist naar de 2e dinsdag van de maand. De eerste keer is dan op 8 mei
•de route van de woensdag voor Nieuw-Lekkerland Dorp wordt voortaan op de 4e woensdag gereden. De eerste keer dus op 23 mei Zolang u nog geen papiercontainer heeft ontvangen, kunt u het papier gebundeld aanbieden.

 

Zodra bij u een papiercontainer is afgeleverd, is dat de enige manier om papier aan te bieden op de inzameldag. De container moet op dezelfde plek als de grijze en de groene worden aangeboden. Een aandachtspunt is dat de papiercontainer net andersom, dus met de handgreep naar de weg, geplaatst moet worden. De papiercontainers worden met de hand geladen en hoeven niet op een lijn gezet te worden zoals de grijze en de groene bak.Verenigingen blijven inzamelen De verenigingen blijven het oud papier inzamelen en krijgen daarvoor nog steeds een vergoeding. Bij een hoge papierprijs delen de verenigingen ook mee in de winst. De Reinigingsdienst Waardlanden levert de inzamelauto’s en verzorgt trainingen voor de vrijwilligers om veilig te kunnen werken.Alle inwoners krijgen een aantal weken voor de komst van de papiercontainers een brief met meer informatie.