Smiley voor afdeling Verloskunde van het Beatrixziekenhuis

Gorinchem, 2 april 2012 – De vereniging Kind en Ziekenhuis heeft een derde Smiley toegekend aan het Beatrixziekenhuis in Gorinchem, onderdeel van Rivas Zorggroep.

 

 

 

Dit keer heeft de afdeling Verloskunde een Smiley ontvangen. Eerder ontvingen de kinderafdeling en kinderdagbehandeling een Smiley. Een Smiley is een kwaliteitskeurmerk voor ziekenhuizen die zich positief onderscheiden door hun voorzieningen voor kind en ouders. Met deze derde Smiley heeft het ziekenhuis het maximaal aantal Smileys behaald. Eerder ontving het ziekenhuis twee vlaggen, nu ontving zij een wimpel.De afdeling Verloskunde heeft de Smiley ontvangen vanwege de voorzieningen die het aan ouders biedt. Yolande Favier, teamleider van de afdeling: ‘We vinden het heel belangrijk dat ouders zich prettig voelen. We hebben er daarom als afdeling aan gewerkt om het hen zo aangenaam mogelijk te maken. Zo mag de baby onder andere dag en nacht bij de moeder op de kamer blijven en mag de vader altijd bij de moeder en het kind blijven overnachten. Daarnaast is er een lactatiekundige verbonden aan onze afdeling die de moeders begeleidt bij de borstvoeding.’

 

De medewerkers van de afdeling Verloskunde zijn blij met de Smiley. ‘Het zegt wat over de kwaliteit van de zorg die onze patiënten krijgen’, zegt Favier. ‘Samen met alle verpleegkundigen en specialisten die de pasgeborenen behandelen hebben we hier hard aan gewerkt. We zijn er trots op dat de afdeling Verloskunde, in navolging van de kinderafdeling en kinderdagbehandeling, nu ook een Smiley heeft gekregen’, aldus Favier.Stichting Kind en Ziekenhuis is in 1977 opgericht op initiatief van een aantal ouders. Zij vonden dat ouders meer betrokken moeten worden bij de opvang en begeleiding van hun kind in het ziekenhuis. De stichting kent in totaal drie Smiley’s toe aan ziekenhuizen die zich positief onderscheiden door hun voorzieningen voor kinderen en ouders. De Smiley’s kunnen worden toegekend aan de kinderafdeling, de kinderdagbehandeling en de kraamafdeling/ verloskunde op basis van verschillende criteria. Meer informatie is te vinden op de website van de vereniging: www.kindenziekenhuis.nl en de website van Rivas Zorggroep: www.rivas.nl.

 

Foto:Rivas