Micheline brengt ‘La Musique’ naar de Kunstkerk

 

Vlaamse muse Micheline van Hautum zingt zaterdag 7 april de mooiste liedjes in de Kunstkerk. Er staan liedjes van Brel, Les Poppys, Piaf, Trenet en eigen liedjes op het programma. Het concert start om 20.00 uur.

 

 

Micheline van Hautem trok tien jaar geleden de wijde wereld in, gewapend met haar stem, gitaar en laptop. Haar eerste stop was New York, een smeltkroes van inspirerende nationaliteiten en culturen. Om zich te onderscheiden tussen al het goeds en groots in de stad, zong de van origine Vlaamse muze vooral liedjes in het Frans, met name Brel en Piaf. Dit resulteerde in vele uitverkochte zalen met haar band Mich en Scène (onder andere Florence Gould Hall, Sydney Opera House en het Amsterdamse Concertgebouw).

 

Na haar theatertours ‘Chocolat’ en ‘Nostalgia’, keert Micheline van Hautem met ‘La Musique’ terug naar haar roots. Met haar vaste gitarist Erwin van Ligten brengt zij de mooiste Franse liedjes, zowel eigen composities als klassiekers. Of het nu Brel, Les Poppys, Piaf, Trenet of een eigen song is, Micheline’s stem breekt door je barricades heen.Enkele persquotes: ’Micheline is een van die zeldzame zangeressen die een lichaamstaal gevonden heeft die haar zang helemaal uitdrukt zonder dat het een cliché wordt.’ ‘Zij stal de show…… een “Vlaams meiske” zong met een intensiteit waar ze bijna aan bezweek.’ ‘Haar zang was bijna onverdraaglijk mooi, van een schoonheid die pijn deed.’

 

7 april: Micheline met La Musique: Brel, Piaf, Trenet. Chansons & cabaret, serie Werelds & Jazz, aanvang 20.00 uur, entree: € 12,50 / € 10,00 met korting, inclusief een kop koffie of thee.Voor meer informatie www.kunstkerkdordrecht.nl Evelien Holster, coördinator Kunstkerk, telefoon 06 – 20245382.