Gratis rondvaart voor patiëntjes Diatime

 

DORDRECHT – Een kleine honderd kinderen met diabetes en hun familieleden mochten woensdagmiddag gratis twee uur varen door de Biesbosch op rondvaartboot Halve Maen. Het uitje werd bekostigd uit de fooienpot van Biesboschcentrum Dordrecht, aangevuld door Parkschap Nationaal Park De Biesbosch.

 

 

 

De patiëntjes van kinderdiabetespoli ‘Diatime’ van het Albert Schweitzer ziekenhuis en de verpleegkundigen waren in hun nopjes met het verrassende aanbod. Begin dit jaar werd het ziekenhuis gebeld door Paula Huisman, een van de medewerkers van Biesboschcentrum Dordrecht. Huisman: “Wij mogen als overheidsinstelling geen fooien aannemen. Maar we hebben veel tevreden bezoekers en passagiers die toch graag iets willen geven. Daarom nemen we wel geld aan, om er aan het eind van het jaar iets goeds mee te doen voor een ander. In dit geval laten we de boot, met het benodigde personeel, en inclusief catering, varen voor een groep kinderen die wel een verzetje kan gebruiken.”

 

Huisman en haar collega’s dachten al snel aan het Albert Schweitzer ziekenhuis. Kinderdiabetespoli Diatime greep het aanbod met beide handen aan en nodigde de patiëntjes en hun gezinnen uit. In korte tijd stroomden de beschikbare plaatsen (ruim 80 zitplaatsen in de salon, maar ook nog 50 extra plaatsen op het bovendek) grotendeels vol. De Halve Maen is de grootste rondvaartboot in Europa die vaart op zonne-energie. Het schip is volledig toegankelijk voor rolstoelers.Niet alleen de kinderen, ook de andere gezinsleden werden een paar zorgeloze uurtjes lang in de watten gelegd. “Zo wordt even het patroon doorbroken dat in deze gezinnen vaak de kinderen met diabetes noodgedwongen centraal staan,” aldus diabetesverpleegkundige Irene Wolst die meeging als begeleider. Er gingen vaders/moeders, broers/zussen en opa’s/oma’s mee. De groep bracht ook een bezoek aan het Biesboschcentrum. Er waren pannenkoeken aan boord en de kinderen kregen achteraf een presentje.

 

 

 

Bron:Dordt centraal