27-03-2012

Open dag muziek

 

Altijd al harp, cello, trompet, dwarsfluit, viool, piano, keyboard of gitaar willen spelen?Kom dan naar de Open Dag Muziek van Stichting ToBe aan de Munt 5 op zaterdag 31 maart 2012.

 

 

 

Tussen 13.00 en 16.00 uur kan jij deze instrumenten en nog vele andere uitproberen! Verder kun je gratis meedoelessen en workshops volgen. Ook zijn er leuke presentaties te zien van ToBe leerlingen en ensembles. Wist je dat er speciale cursussen zijn voor kinderen in de leeftijd van 4-8 jaar? Doe een les mee!

 

Ben tussen 4 en 8 jaar en wil je ‘iets’ met muziek gaan doen, maar weet je nog niet welk instrument je moet kiezen? Dan kan je kiezen uit één van de vijf verschillende meedoelessen. Van ‘Spelen met Muziek’ (4-6 jaar) of ‘Muzikale Ontdekkingsreis’ (6-7 jaar) tot ‘Strijkbeesten’(4-5jaar). Maar ook ‘Kies een instrument’ voor 7-8 jarigen en een meedoeles ‘Kunstblokken’(6-8 jaar).Tussen 13.00 – 16.00 uur kan je ook actief deelnemen aan workshops viool, cello, contrabas en harp (vanaf 4 jaar), ‘De Wereld rondom Trommelen’ (vanaf 6 jaar), piano lichte muziek en keyboard (vanaf 7 jaar) en trompet,trombone of zelfs hoorn (vanaf 8 jaar). Bij de workshop Magische Snaren (7-12 jaar) gebeurt er iedere keer iets bijzonders als er een snaar van de geheimzinnige gitaar wordt aangeslagen. De namen van de snaren zitten in de liedjes. Zingen en (gitaar)spelen, gewoon in één workshop. Blues, Spaans, Reggea, Klassiek, Rap en Rock…. Alles komt voorbij in Magische Snaren.

 

Je kunt ook heerlijk genieten van live-muziek van bijvoorbeeld het Kinderkoor, Muntensemble, de prachtige muziek van de Franse film Amélie door de harpgroep en swingende Mexicaanse muziek in de Gehoorzaal en de foyer. Een aantal succesvolle projecten uit de onlangs gehouden ‘Projectmaand Muziek’ maken onderdeel uit van deze presentaties, zoals String Pops een project van popmuziek voor strijkinstrumenten.Kijk voor meer info en dagprogramma op www.stichtingtobe.nl/opendag Of bel naar 078-6133144 of mail naar info@stichtingtobe.nl

 

 

Foto: Chantahl Boers