koorkinderen spelen bij Dordtse kinderopvang Villa Joris

 

Dordrecht-Vandaag en op 28 en 29 maart zal BSO-locatie Villa Joris haar deuren openen voor 16 kinderen van het Winchester College Chapel Choir.

 

 

De jongens logeren bij gastgezinnen met werkende ouders. Ook de gastouders kunnen met een gerust hart naar hun werk gaan terwijl de jongens in de ochtenduren bij Villa Joris kunnen spelen. Villa Joris vangt dagelijks kinderen op in de leeftijd van 9 t/m 13 jaar en is dus helemaal ingericht op deze leeftijdscategorie. Zo kunnen de kinderen tafeltennissen, tafelvoetbal of airhockey spelen. Er is een ruimte met een podium waar de kinderen alvast kunnen inzingen. Uiteraard zijn er genoeg ruimtes om te lezen, te chillen of even bij te komen van hun optreden de avond daarvoor.

Locatiemanager Jessica Hebly: “De kinderen zijn benieuwd naar hoe Engelse kinderen van hun leeftijd hun vrije tijd invullen. Bij de COKD bepalen de kinderen in principe zelf hoe ze de uren willen vullen. Dat vinden wij belangrijk. Het gaat immers om hun vrije tijd! Zo kunnen de kinderen een activiteit kiezen uit de KidZgidZ. Dit zijn sport- & spelactiviteiten, creatieve activiteiten, of muzikale activiteiten. Dit met de hulp van echte vakmensen, maar vooral ook onze eigen medewerkers! Daarnaast ervaren kinderen veel plezier en voordeel van de leesclub. Elke woensdag wordt er samen met de kinderen gekookt en gebakken. Op dinsdagen en donderdag is er een yogaclub. Kinderen vinden het geweldig en zijn gebaat bij een moment van rust in alle hectiek van de drukke week. Zo is er voor ieder wat wils. Villa Joris bestaat uit meerdere verdieping en kamers zodat kinderen in verschillende ruimten kunnen spelen. Er is een ruimte om te chillen, een knutselhoek, een huiswerk- en spelletjeskamer. Op de bovenverdieping worden regelmatig tafeltenniscompetenties opgezet. Wellicht kunnen we een competitie opzetten Nederland tegen Engeland.”Het Winchester College Chapel Choir onder leiding van Malcolm Archer zal onder meer optreden in de Grote Kerk op donderdag 29 maart.