Bijschrijven kinderen in paspoort ouders vervalt

 

Kinderen mogen vanaf 26 juni niet meer in het paspoort van hun ouders bijgeschreven staan. Regelgeving van de Europese Unie bepaalt dat kinderen vanaf deze datum een eigen paspoort of identiteitskaart nodig hebben als ze naar het buitenland reizen.

 

 

 

Heeft uw kind deze zomer een nieuw reisdocument nodig? Vraag dit dan aan vóór 1 mei 2012 ! Alleen als u het document vóór deze datum aanvraagt, heeft u het nog vóór 1 juli. Als u de aanvraag doet ná 1 mei, dan krijgt u het document pas in september.De gemeente wil voorkomen dat u lang moet wachten in de Stadswinkel en adviseert u daarom vooraf een afspraak te maken. Dit kan via www.dordrecht.nl. In de rubriek in de rechterkolom (Dordrecht uitgelicht) vindt u een link naar alle informatie over een identiteitskaart of paspoort aanvragen voor uw kind. Bellen voor een afspraak kan ook, via 14 078.

 

De Stadswinkel is vanaf maandag 26 maart tot eind april extra open voor het aanvragen van reisdocumenten voor kinderen. Er zijn verlengde openingstijden, extra koopavonden en de Stadswinkel is twee zaterdagochtenden open. Op deze openingstijden kunt u alléén terecht voor het aanvragen van een reisdocument voor uw kind. Klik hier voor informatie over de extra openingstijden.