Verzuip jij je Toekomst?

Dordrecht – Het regionale alcoholpreventieproject Verzuip jij je toekomst?! heeft voor de gehele regio Zuid-Holland Zuid één horecastappenplan ontwikkeld.

 

 

 

 

Dit plan verbindt een eenduidige sanctie aan een overtreding van een horecaondernemer, bijvoorbeeld voor het schenken aan jongeren onder de 16 jaar. De sanctie is afhankelijk van de ernst van de overtreding en de frequentie van overtreden. Het kan variëren van een waarschuwing tot het sluiten van de horecagelegenheid. De matrix is onlangs vastgesteld in de Colleges van de vijf gemeenten in de Hoeksche Waard: Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Oud-Beijerland en Strijen.

“Met zo’n horecastappenplan wordt voor alle partijen –gemeente, politie, Openbaar Ministerie, nieuwe Voedsel- en Warenautoriteit en horecaondernemer- duidelijk welke sancties staan op het verstrekken van alcohol aan jongeren onder de 16 jaar”, aldus Anneke Risselada, projectleider van Verzuip jij je Toekomst?!. Verschillende gemeenten in de regio maakten al gebruik van een horecastappenplan, maar deze waren niet op elkaar afgestemd. Risselada: “Dit kan leiden tot rechtsongelijkheid voor horecaondernemers in verschillende gemeenten. Om dit te voorkomen, hebben wij het initiatief genomen om te komen tot een eenduidig format voor de gehele regio Zuid-Holland Zuid. De vijf gemeenten in de Hoeksche Waard gaan er als eerste mee aan de slag.