Drechtraad akkoord met financiële steun Noordoevers

 

De Drechtraad gaat akkoord met financiële steun aan het verliesgevende bouwproject Noordoevers. Het gaat om de bouw van vijfhonderd woningen, tussen Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht, aan de oevers van de rivier De Noord.

 

 

 

Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht lopen tegen tekorten en risico’s aan. De gemeenten kunnen de kosten zelf niet meer dragen. De zes Drechtsteden moeten daarom samen zo’n 12 miljoen euro uittrekken.De gemeenteraden van Dordrecht, Papendrecht en Hendrik-Ido-Ambacht gingen al akkoord. De andere drie zullen dat binnenkort ook doen, zo is de verwachting van de Drechtraad.

 

Noordoevers werd zo’n twintig jaar geleden bedacht. Vervuilende bedrijven langs de Noord, tussen Zwijndrecht en Hendrik Ido Ambacht, moesten plaats maken voor 1200 dure woningen en groen aan het water.In 1996 werd het een Drechtsteden-project en dus een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de zes gemeentes. Die dachten er toen allemaal aan te gaan verdienen. Maar door vertraging en malaise op de woningmarkt pakt dat heel anders uit.

 

 

Bron:Rtv Rijnmond