DeetosSnel en Riko Kruit uit elkaar

 

Riko Kruit vertrekt per direct bij DeetosSnel/Volhuis. Een verschil van inzicht tussen de technische commissie en de trainer heeft er toe geleid dat hij per direct stopt bij de club uit Dordrecht. Ook assistent-trainer Arjen Blankenstein gaat weg.

 

 

 

Het trainersduo kon met de technische commissie geen overeenstemming bereiken over het spelersbeleid, zo luidt de officiële verklaring. DeetosSnel staat zevende in de Korfbal League, met slechts één punt meer dan DOS’46, dat laatste staat. Het bestuur wil dat Raymond Witvliet voor de laatste vier wedstrijden terugkeert in de selectie. Eerder dit seizoen werd de flamboyante Witvliet door Kruit uit de selectie gezet. Dit gebeurde nadat de topscorer van DeetosSnel zich tijdens het seizoen niet aan de afspraken hield en nadat hij Kruit had uitgescholden na de verloren thuiswedstrijd tegen Fortuna.

 

 

 

 

Afgelopen week vond er een gesprek plaats tussen vier spelers uit het eerste team en de technische commissie. De spelersgroep liet weten dat zij denken met Witvliet in de selectie een grotere kans te hebben op lijfsbehoud in de Korfbal League. De TC eiste vervolgens de terugkeer van Witvliet, waardoor er voor Kruit en Blankenstein een onwerkbare situatie is ontstaan.Kruit baalt van zijn vertrek, maar zag geen andere mogelijkheid. “Die eis van de technische commissie voelde alsof er geen vertrouwen was in een goede afloop met dezelfde spelersgroep en met deze trainers. Voor mij zat er weinig anders op, helaas. Ik wil mezelf wel normaal in de spiegel kunnen aankijken”, licht Kruit toe tegenover RTV Rijnmond.Het is nog onduidelijk wanneer Witvliet zijn rentree maakt bij DeetosSnel. Dit kan aanstaande zaterdag zijn als Deetos thuis speelt tegen rivaal PKC/Hagero. Dinsdagavond trainde Witvliet nog niet mee met de selectie.

 

De oefenmeester was bezig aan zijn tweede seizoen bij DeetosSnel. Het is nog niet bekend wie Kruit gaat opvolgen bij DeetosSnel. In eerste instantie wordt er gezocht naar iemand binnen de eigen gelederen. Patrick den Hertog blijft voorlopig nog wel coach van het tweede team.