Stuntteam dupe van betonblokken op parkeerplaats

DORDRECHT – De stunters die met hun motor al ruim acht jaar iedere zondag oefenden op het terrein van sportpark Amstelwijck, zijn bedroefd. Hun geliefde trainingsplek is volgezet met betonblokken om overlast van rondscheurende auto’s en motoren tegen te gaan. Een van de stunters en de enige vrouwelijke van Nederland Kimberly Schijven (27) doet nu een oproep aan bedrijven in de regio: “Wie kan ons helpen? Het enige wat we vragen is een stuk vlak asfalt van ongeveer 200 bij 100 meter en waar in het weekend weinig bedrijvigheid is.” De eerste show heeft ze al af moeten zeggen: “Ik krijg volgende week een nieuwe motor en daar kan ik nu niet op oefenen.”

 

 

 

De Dordtse Kimberly traint samen met drie mannen iedere zondagmiddag en in de warme maanden vaak ook nog op zaterdag op het terrein. Nooit zijn er problemen geweest. “De politie kwam regelmatig langs om even te kijken, maar we zijn nooit weggestuurd. Hebben ook altijd gevraagd of er klachten waren, maar die waren er nooit”, vertelt ze. De problemen werden door andere veroorzaakt, zegt ze. Vooral in de avond- en nachturen zorgden drifters met hun auto, drinkende en blowende hangjeugd en mensen met bestuurbare race-auto’s voor overlast. “Zij waren ook wel eens overdag op het terrein, dan waren er standaard klachten.” Iedere zondagochtend werd ook altijd eerst het terrein opgeruimd. “Je moet er niet aan denken dat je met je motor door kapotgeslagen glas rijdt. Dan heb je zo een lekke band.”

 

 

 

Vertrouwen
Kimberly maakt deel uit van het Belgisch-Nederlandse stuntteam Bleuk. De jongens waarmee ze traint zijn het RWP stuntteam. Het is een manier van leven geworden en ze waren trots dat het trainen in Dordrecht nooit voor problemen heeft gezorgd. “Deze sport is moeilijk te beoefenen. Je bent in openbare ruimte. In Dordrecht hebben we de afgelopen jaren veel vertrouwen opgebouwd met de politie. Er zijn nooit klachten geweest, hoorden we van agenten. We hadden er alles voor over om daar te kunnen trainen.” Kimberly begrijpt ook wel waarom de betonblokken nu zijn geplaatst: “Als je ‘s nachts wakker ligt van zware geluiden of de hele dag het hoge geluid van die bestuurbare raceauto’s moet aanhoren, word je gek.” Jammer vindt ze het wel dat niemand hen gewaarschuwd heeft. Iedereen wist volgens haar dat zij daar al acht jaar elke zondag waren.

 

 

 

Goodwill
Er wordt nu naarstig gezocht naar andere oefenruimte. Binnenkort starten weer de eerste shows en er moet geoefend worden. Het liefst wordt een trainingslocatie gevonden dichtbij Dordrecht. Kimberly: “Het is moeilijk om een vergunning te krijgen om deze sport uit te oefenen, dat is jammer. Je moet het hebben van de goodwill van mensen. En die hadden we in Dordt. Er was nooit gezeur, voor een dichtbevolkte stad ging het heel goed.”

 

Wie de stunters een nieuw onderkomen kan bieden, kan contact met hen opnemen via  rwpstuntriding@hotmail.com.

 

Bron:Dordt Centraal