Dordtse gemeenteraad vindt Glazen Huis te duur

 

Een meerderheid van de Dordtse gemeenteraad is tegen de kandidatuur van Dordrecht als plek voor het Glazen Huis van 3FM in 2013. De raad vindt het te duur. De PvdA kwam wel met een nieuw idee voor 2014.

 

 

 

De VVD maakte zich voor de tweede keer sterk om de jaarlijkse benefietactie Serious Request naar de stad te halen. De beoogde locatie was het Statenplein, maar dat levert veel problemen op en hoge kosten op. B&W becijferden het evenement op 600.000 euro en dat vindt de Dordtse Raad te duur.De PvdA stelt voor om het vijfdaagse kerstprogramma in 2014 naar het dan nieuw ingerichte Energieterrein te halen. Daar komen onder meer een bioscoop, een parkeergarage, een groot plein en wordt nu al het Energiehuis verbouwd. Volgens PvdA-raadslid Jan Lagendijk ligt het weliswaar buiten de binnenstad, maar is het de ideale plek voor zo’n evenement.

 

Vrijwel alle partijen in de Dordtse Raad voelen wel wat voor het idee, maar willen dat B&W onderzoek doet naar de mogelijkheden. Beter Voor Dordt wil graag weten wat de effecten van Serious Request zijn op de sponsoring van andere evenementen in de stad. Wethouder Jasper Mos (VVD) heeft toegezegd, dat hij zo’n onderzoek wel wil laten doen.

 

Bron:Rtv rijnmond