Bouwbedrijf Heijmans lijdt 38 miljoen euro verlies

 

ROSMALEN – Bouwbedrijf Heijmans uit Rosmalen heeft over 2011 38 miljoen euro verlies geleden. Dat blijkt uit cijfers die het bedrijf donderdag bekend heeft gemaakt. Het verlies is vooral te wijten aan forse afboekingen op vastgoedposities.

 

 

 

 

Heijmans schreef 43 miljoen euro af op de vastgoedposities, waarvan 39 miljoen aan vastgoed en stukken in Nederland waar in de toekomst op gebouwd zal worden en 3 miljoen op Belgische posities. Verder boekte het bouwbedrijf tien miljoen euro af aan goodwill en was ze negen miljoen euro kwijt aan reorganisatiekosten.

 

Slechte woningmarkt
Volgens bestuursvoorzitter Gerrit Witzel was de afboeking noodzakelijk door de verslechterde woningmarkt. “Hierdoor hebben we besloten een aantal vastgoedposities af te waarderen waarmee we aansluiten bij de nieuwe realiteit in de woningmarkt.” Zo vielen de resultaten bij de utiliteitsbouw en de prefab vies tegen.

 

De omzet van Heijmans steeg wel licht van 2,28 miljard euro naar 2,36 miljard euro. Ondanks het negatieve resultaat is het bouwbedrijf tevreden met de resultaten bij infra, woningbouwen techniek. De vastgoedtak van Heijmans wist wel een kleine winst te boeken. In 2010 wist Heijmans nog een nettowinst van zestien miljoen euro te boeken.

 

 

Bron:omroep Brabant