Meer dan Voetbal alleen

DORDRECHT-Op dinsdag 28 februari 2012 is met een ludieke actie op het Binnenhof de eerste “Meer dan Voetbal Week” van start gegaan.Tweede Kamerleden kregen door een aantal mascottes uit het betaalde voetbal op het Binnenhof het jaarverslag van Meer dan Voetbal uitgereikt. De komende week zal in het teken staan van de Meer dan Voetbal, de noemer waaronder de maatschappelijke activiteiten van clubs in het betaalde voetbal worden samengevat.

 

 

 

 

De Meer dan Voetbal Week vindt plaats van 28 februari tot en met 5 maart. Tijdens deze week laat het Nederlandse Voetbal zien wat er al wordt gerealiseerd aan maatschappelijke activiteiten en roept het supporters op nieuwe initiatieven en ideeën te delen om de kracht van voetbal op een goede manier te blijven gebruiken. Het is de eerste keer dat alle Nederlandse betaald voetbalorganisaties, KNVB, Eredivisie en Jupiler League samen laten zien dat de kracht van voetbal Nederland beter kan maken.

 

In het seizoen 2010-2011 realiseerden de betaald voetbalorganisaties en hun maatschappelijke partners 240 maatschappelijke activiteiten op het gebied van onderwijs, participatie en gezondheid. In totaal namen meer dan 100.000 Nederlanders deel aan de projecten.

 

In de voorbije jaren nam FC Dordrecht deel aan een aantal projecten waarvan sommigen een structureel karakter hebben gekregen zoals de samenwerking met de Raad van Kinderbescherming (alternatief gestraften), “Project Merwebolder” (werkgelegenheid gehandicapten) en “FC Dordrecht en Onderwijs”(samenwerking met Stedelijk Dalton Lyceum en Da Vinci College). Daarnaast waren afgelopen seizoen de projecten “Niemand Buitenspel” (werkgelegenheid), “Scoren voor Gezondheid”(basisscholen) en “Playing for Succes” (leerplan middelbaar onderwijs) grote successen.

 

Ad Heijsman, voorzitter van FC Dordrecht: “Persoonlijk vind ik onze maatschappelijke betrokkenheid niet alleen belangrijk, maar vooral ook een dankbaar onderdeel om invulling te geven. Voetbal is inderdaad écht meer dan voetbal want de voorbeeldrol die wij, met name voor jongeren, kunnen vervullen is erg groot. Het geeft een goed gevoel om te zien welke resultaten er met onze projecten bereikt zijn.”Over Meer dan Voetbal Meer dan Voetbal is opgericht door de KNVB, Eredivisie en Eerste divisie en neemt initiatief en brengt initiatieven bij elkaar op het gebied van participatie, gezondheid en onderwijs.