Schop in grond Develpark

Vanaf 1 maart is het dan eindelijk zover! De schop gaat in de grond van het Develpark. Na een lange voorbereidingstijd gaan we de komende maanden hard aan de slag om het park weer zijn oude aanzien te geven. Het oorspronkelijke ontwerp van Warnau wordt in het ontwerp van landschaparchitecten Bosch en Slabbers gerespecteerd en geaccentueerd.

 

 

 

 

Naast al het groen in het parkgedeelte, pakken we ook de ‘hardere’ zaken aan. Zo is de riolering aan vervanging toe en bestraten we de Parklaan opnieuw. Ook leggen we de rotonde aan de zijde van de school volledig opnieuw aan. We vervangen alle verharding op het parkeerterrein bij het zwembad. Er komen nieuwe parkeervakken, fiets- en wandelpaden en een fietsenstalling. We vervangen de verlichting en de voetgangersbruggen. We brengen nieuwe beschoeiingen aan en er komen natuurvriendelijke oevers langs de Devel. We moeten nog dertig bomen kappen, maar uiteraard planten we daar veel nieuwe bomen, struiken en heesters voor terug. Aannemer KWS Infra B.V. uit Zwijndrecht voert het werk uit.

 

Het werk wordt in drie fasen uitgevoerd. Je kunt nou eenmaal niet alles tegelijk aanpakken. Elke fase kent zijn eigen overlast. Het kan daarbij gaan om wegomleidingen, afsluitingen of een verminderde bereikbaarheid. Daarnaast moeten materialen worden af- en aangevoerd. Bezoekers en beheerders van de voorzieningen ondervinden dan ook bijna een jaar lang overlast. Dit is onontkoombaar om weer een prachtig park te krijgen waar iedereen trots op kan zijn!

 

 

Gedetailleerde informatie over de fasering en de werkzaamheden vindt u op http://www.zwijndrecht.nl/> Goed op weg! > Develpark. Ook zullen we in Stadsnieuws regelmatig verslag doen van de voortgang.