Ambities voor de Stadswerven

 

DORDRECHT – Wethouder Sleeking en Mariet Schoenmakers, conceptontwikkelaar bij AM, zijn sprekers tijdens de tweede avond over Stadswerven die Stichting De Stad organiseert. Op donderdag 15 maart staan de bouwplannen voor het noordelijk deel van het plangebied centraal in de Kunstkerk.

 

 

 

De Kop van de Staart, omgeven door Wantij en Merwede, zal straks door middel van een brug verbonden zijn met de binnenstad. Ondanks de economisch moeilijke omstandigheden moet hier een woningbouwstatement worden afgegeven dat model staat voor de kwaliteit van de gehele toekomstige wijk. Welke formule hanteert de ontwikkelaar daarbij? Welke referentiebeelden krijgen de architecten mee op pad? Hoe kan het plan recht doen aan de genius loci, ofwel: de ziel van de plek, en hoe krijgt de relatie met de binnenstad vorm? Piet Sleeking, wethouder Ruimtelijke Ordening, en Mariet Schoenmaker, conceptontwikkelaar van AM, gaan in op de ambitie van de gemeente en AM bij de Stadswerven.

Landschapsarchitect Edzo Bindels (West 8) en projectontwikkelaar Peter van der Gugten (Proper Stok) zijn als buitenstaanders gevraagd om de plannen van commentaar te voorzien. Debatleider is Rinald van der Wal, bestuurslid van Stichting De Stad.De bijeenkomst vindt plaats in de Kunstkerk, Museumstraat 65. Aanvang is 20.00 uur. De toegang is gratis.

 

 

Bron:Dordt centraal