Kinderen ontwerpen de ideale bieb

Negentien kinderen hebben ideeën uitgewerkt om de bibliotheek aantrekkelijker te maken.Op 6 maart zijn in bibliotheek Papendrecht hun ontwerpen voor de nieuw in te richten jeugdhoek te zien.Tijdens drie bijeenkomsten heeft kunstenares Rixt Hilverda een groep kinderen uit groep zes en zeven uitgedaagd een bibliotheek te ontwerpen die aansluit bij hun eigen interesse.

 

 

 

 

Tijdens de eerste workshop kregen de kinderen grote foto’s te zien van dingen die tegen de verwachtingen ingaan. De deelnemers vertelden wat ze zagen en welke ideeën dat opriep. Ze leerden vrij te denken: een bibliotheek is meer dan veel boekenkasten op een rij.

Na de presentatie gingen de kinderen van tien verschillende basisscholen aan de slag met diverse materialen. De bibliotheek werd drie dinsdagmiddagen lang omgetoverd tot een waar knutselparadijs. Lieke, Friso, Nick, Ramon, Joyce, Kevin, Bridget, Maura, Duncan, Serena, Pratibha, Emma, Thomas, Jochem, Ilias, Richendel, Hilko, Joey en Hajar werkten enthousiast en hard. De resultaten vormen een inspiratiebron voor het uiteindelijke ontwerp van architect Emiel Geelhoed.

 

De bibliotheek van 100 talenten
De vestigingen Hardinxveld-Giessendam en Papendrecht van BibliotheekNetwerk Zuid-Holland Zuidoost worden 100-talentenbibliotheken. Het moeten plekken worden waar verschillende talenten alle ruimte krijgen. Kinderen die niet van lezen houden, worden vanuit hun interesse aangesproken.In een aantal bibliotheken in Nederland wordt al op deze manier gewerkt. Dit heeft geleid tot een flinke stijging in lidmaatschappen en uitleningen. In het najaar van 2012 zijn de verbouwingen gereed.

 

Inlooppresentatie ‘Ontwerpen voor de nieuw in te richten jeugdhoek’
Dinsdag 6 maart in Bibliotheek Papendrecht,U bent welkom binnen te lopen tussen 16.30 en 17.30 uur