Bravi Bravi met eerbetoon aan Cornelia van Zanten

 

Op zondagmiddag 26 februari om 14.30 uur geeft het Dordtse mannenkoor Bravi Bravi een concert over een bijna in de vergetelheid geraakte Dordtse musicus: de alt Cornelia van Zanten. Zij werd vooral geroemd om haar rollen in opera’s van Wagner. Een reden om deze middag ook veel muziek van deze componist ten gehore te brengen.

 

 

 

De veelbelovende alt Carina Vinke zingt deze middag ook. Vanwege haar bijzondere, warme stemgeluid en dramatisch talent, wordt zij in de Internationale muziekwereld beschouwd als een zeer begaafd zangeres.Cornelia van Zanten was een bijzondere vrouw die onuitwisbare sporen achterliet, toen ze op 17 jarige leeftijd Dordrecht verliet en als alt gewoon de wereld introk om operazangeres te worden. Via Keulen en Italië begint haar tournee over de hele wereld. Ze werkt onder andere met Gustav Mahler en wordt vooral geroemd door haar rollen in opera ’s van Wagner. Als de Eerste wereldoorlog uitbreekt keert ze terug naar Nederland om mee te werken aan de verdere opbouw van de Nederlandse Opera. Ze wordt lerares aan het conservatorium van Amsterdam en haar roem als zangpedagoge overtreft haar roem als concert en operazangeres. Nu, 65 jaar na haar overlijden, wordt deze getalenteerde maar bovenal nieuwsgierige zangeres nog steeds geprezen voor haar belangrijke werk op het terrein van de fysiologie van de stem.Dit concert is georganiseerd door de Stichting Bijzondere Concerten

 

 

Serie Befaamde Dordtenaren, Cornelia van Zanten, aanvang 14.30 uur, entree € 12,50 / € 10,00 met korting. www.kunstkerkdordrecht.nl,Voor meer informatie: Evelien Holster, coördinator Kunstkerk, telefoon 06 – 20245382.